Kako Denver može da se vrati u seriju?

Denver Nuggets Minnesota Timberwolves Plej-of

Kako Denver može da se vrati u seriju?

Denver Nuggets Minnesota Timberwolves Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 10.05.2024.

Primeri iz prošlogodišnje serije

Minesota je ekipa koju Tim Koneli izgradio kako bi parirala Denveru. Tokom godine smo više puta ponovili da su Vulvsi pandan Nagetsima, što i pokazuju u prve dve utakmice, ali sigurni smo da Denver može do preokreta. Pomenuli smo neke od načina kojima mogu da naštete Vukovima, a glavni je – obrnuti pik en rol. Denver je u prethodnim godinama imao uspeha protiv svih protivnika koristeći Jokića kao plejmejkera, a mislimo da bi to morao biti ključni način sada, pogotovo sa Gordonom kao igračem koji postavlja blok. Minesota praktično igra sa dva centra, kako bi imali velika tela koja će se boriti pod košem sa Jokićem, ali obrnutim pik en rolom bi obojicu izvukli iz reketa, i iz situacije u kojoj su komforni pomerili mnogo više u prostor u kojem se sigurno slabije snalaze. Evo nekoliko primera obrnutog pik&rola iz prošlogodišnje serije. Obratite pažnju koliko više prostora je imao Denver u svojim napadačkim posedima.

Dodatnu raznovrsnost Denver bi trebao da traži sa Jokićem malo više van reketa, na visokom postu, ili još bolje, na vrhu kapice. Centralni deo terena daje Jokiću mnogo više uglova za dodavanje i otežava Minesoti udvajanje najboljeg igrača sveta. Obratite pažnju na kretnje Nagetsa u sledećim situacijama i koliko je zapravo Minesoti bilo teže da brani ove posede, u kojima igrači Denvera igraju značajno dinamičnije.

Nešto što, sa naše strane, sam Nikola mora pod hitno da promeni, jeste nivo agresivnosti u napadu i sopstvena raznovrsnost. U više navrata u prve dve utakmice, preterano je tražio saigrače u sitaucijama gde je morao pokušati da poentira sam. Taj balans nije najbolji tokom čitavog plej-ofa. Dodatno, nadamo se da ćemo ponovo u većoj meri videti šuteve sa poludistance, kojim bi zasigurno naterao Taunsa, Rid i Gobera da izađu više, a čini se da su ti šutevi praktično isparili u prethodnom periodu. Ili je to bila igra na postu, ili šutevi za 3 poena.

NBA No Limits, u saradnji sa Arena Sport televizijom.

Podelite vest: