Majk Meloun: “Naša loša odbrana i njihova bolja klupa”

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers

Majk Meloun: “Naša loša odbrana i njihova bolja klupa”

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Datum objave: 10.05.2019. Foto: denverpost.com

Košarkaši Denvera poraženi su u Portlandu u 6. utakmici polufinalne serije Zapada i odluka o finalisti konferencije će pasti u odlučujućem, 7. meču u Denveru.

Trener Nagetsa, Majk Meloun, bio je vrlo kritičan prema svom timu:

Naša odbrana je ovoga puta potpuno zakazala. To je glavni razlog poraza, pre svega. To i njihova mnogo bolja klupa, tačnije, mnogo lošiji doprinos naših igrača sa klupe, u odnosu na njihove.

(Foto: Gerald Herbert/Associated Press)

– započeo je Meloun svoje izlaganje i nastavio:

Kada kažem njihova klupa, mislim pre svega na Rodnija Huda. Taj momak je bio MVP ovog susreta, bez ikakve dileme. Moramo svi da budemo svesni kakav iskorak je napravio u odnosu na prvu rundu i kako impresivno igra celu ovu seriju. Dobio sam podatak da je u prvoj rundi prosečno beležio svega oko 3 poena po meču, a pogledajte sada… Impresivno!” – bio je pun reči hvale trener Denvera za sjajnog Huda.

Ta druga četvrtina je bila ključna za ovaj meč. Oni su imali sjajan doprinos sa klupe, a mi nikakav. U tom periodu su preokrenuli rezultat, stekli samopouzdanje i to im je dalo dodatnu snagu da dobiju ovaj meč, moram reći, sasvim zasluženo. Možda je ovako i najpravednije, da se odigra taj odlučujući, 7. meč. Optimista sam, vrlo, imamo sjajno navijače, najbolji domaći teren u ligi i verujem da možemo do trijumfa. Biće teško, u to sam siguran, ali verujem u, pre svega, našu mnogo bolju odbranu, kao i da naši spoljni igrači pogode više šuteva, a teško da mogu gore od ovoga večeras.

– zaključio je Majk Meloun.

Odlučujući, 7. meč ove serije, trebalo bi da na programu bude u nedelju od 21:30h po našem vremenu, međutim još nije zvanično određen tačan termin. Svakako će se odigrati u nedelju uveče, a još uvek postoje opcije da se utakmica odigra u nekom kasnijem večernjem terminu.

Podelite vest: