MVP nastavio torturu Minesote

Denver Nuggets Minnesota Timberwolves

MVP nastavio torturu Minesote

Denver Nuggets Minnesota Timberwolves
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 31.10.2021. Foto: Denver Nuggets / Twitter

Denver Nagetsi su savladali Minesota Timbervulvse, 91:93, u Mineapolisu i tako stigli do čak 12 uzastopnih pobeda protiv Vukova.

Kao po navici, najveću štetu Timbervulvsima naneo je Nikola Jokić. Iako je krenuo u drugoj brzini i pokušavao da razigra saigrače, MVP je morao povuče i utakmicu je završio sa 26 poena, čak 19 skokova i 7 asistencja.

(FOTO: Denver Nuggets)

Nakon fantastičnog izdanja, Nikola Jokić nije bio na nivou u poslednja dva napada svog tima. Prvo je nonšalantno odigrao preko celog terena, da bi nakon toga Tauns uspeo da mu izbije loptu prilikom prodora. Ipak, Vil Barton je uspeo da popravi i ovom sjajnom blokadom overi pobedu svog tima.

Vulvsi su u meč ušli motivisano, igrali odlično i može se reći da je Denver igrao podređenu ulogu u prvom poluvremenu. Nagetsi su prosto rečeno imali sreće što su Vukovi bili indolentni i izgubili previše lopti i to živih, u tom delu meča.

Denver se postepeno vraćao u igru, a onda je ponovo čuvena klupa Nagetsa na prelasku iz treće u četvrtu četvrtinu mogla da im zaprži čorbu.

Pravo osveženje u tom smislu u toku čitavog meča bio je mladi Nešon ‘Bouns’ Hajland, “Koščati” igra sa mnogo samopouzdanja, a rezonovanje u igri mu je znatno iznad prosečnog rukija. S obzirom na to koliko problema ima klupa Denvera sa postizanjem poena i Bounsovom umešnošću u kreiranju za sebe i druge, Meloun bi trebalo dobro da razmisli o instaliranju mladog igrača u redovnu rotaciju.

Kod Timbervulvsa najraspoloženiji za igru je bio Malik Bizli, nekadašnji Naget očigledno dodatno motivisan pogodio je čak 6 trojki, što na kraju nije bilo dovoljno da donese pobedu svom timu.

Denver je sada na skoru 4-2, a Minesota ima pobedu manje uz isti broj poraza.

Podelite vest: