Portland izborio majstoricu, sjajni Lilard i Mekkolum

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers

Portland izborio majstoricu, sjajni Lilard i Mekkolum

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 10.05.2019. Foto: nbcsports.com

Košarkaši Portlanda savladali su Denver 119:108 u šestoj utakmici serije polufinala Zapada i izborili majstoricu, koja će se igrati u Koloradu.

(FOTO: oregonlive.com)

Kako ljubitelji košarke vole da kažu, dve najlepše reči na svetu su – game seven! Imaćemo majstoricu i u polufinalu Istoka, a videćemo da li će Hjuston uspeti da izbori sedmi meč protiv Voriorsa.

Ono što znamo je da će se u Koloradu odigrati poslednji, sedmi duel polufinalne serije Zapada između Portlanda i Denvera. Za to su se pobrinuli košarkaši Blejzersa, predvođeni Demijenom Lilardom i Si Džej Mekkolumom, a odličnu rolu imao je i Rodni Hud.

Superstar Portlanda Demijen Lilard zabeležio je 32 poena, uz 5 asistencija i 3 skoka, dok je Mekkolum postigao dva poena manje od svog saigrača, uz 6 skokova i 3 asistencije. Rodni Hud je sa klupe ubacio 25 poena. Istakao se i Zek kolins, koji je postigao 14 poena i imao 5 blokada.

Denver Nagetsima nisu bili dovoljni Nikola Jokić sa 29 poena, 12 skokova i 8 asistencija, odnosno Džamal Marej sa 24 poena, 10 skokova i 5 asistencija.

Pomenuti dvojac ekipe iz Kolorada sjajno je otvorio utakmicu. Jokić i Marej su predvodili svoj tim do 34:26 vođstva u prvoj šetvrtini, a obojica su u ovom periodu postigli po 10 poena. Srpski centar imao je i 5 skokova i 4 asistencije.

Početak druge četvrtine igre Jokić je počeo na klupi, a u ovom periodu domaćin se vratio u život i na poluvreme su Blejzersi otišli sa 4 poena prednost – 58:54.

A onda na scenu stupa Demijen Lilard. Superstar Blejzersa postiže 17 poena u trećem periodu, a postizao je i poene u svom “Logo Lilard” stilu:

Blejzersi su konstantno vodili, a u jednom trenutku su stekli do tada najvećih +9 – 87:78, a u poslednjem periodu igre najveća prednost iznosila je 14 poena – 104:90.

Tokom poslednjeg kvartala videli smo i malo gužve, posle faula u napadu Nikole Jokića sukobili su se Barton i Set Kari, koji su zaradili tehničke greške.

Poslednji, sedmi duel dve ekipe nas očekuje u nedelju, a domaćin će biti Denver.

Podelite vest: