Portland protiv Denvera četvrti put

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers

Portland protiv Denvera četvrti put

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 05.05.2019. Foto: rotoworld.com

Nakon sjajnog trećeg meča i pobede Portlanda posle čak četiri produžetka, večeras nas očekuje nastavak ove uzbudljive serije.

Veliku pobedu izvojevali su igrači Portlanda u epskom meču, veliku pobedu za vođstvo od 2:1 u seriji. Da je prethodni meč bio meč regularnog dela sezone, bila bi skroz druga priča pred večerašnji duel, jer bi treneri svakako odmarali svoje bitne igrače ili bi im propisno redukovali minutažu. Ali pošto je plejof serija u pitanju, polufinale Zapadne konferencije, prostora za odmor i neke veće promene teško da će biti.

Portland će večeras biti svežiji, jer su neočekivano lako eliminisali ekipu Oklahome rezultatom 4:1 i imali dosta više prostora za odmor u odnosu na Denver, koji je morao da odigra svih sedam mečeva protiv San Antonio Sparsa.

 

Nakon manje od 40 sati odmora, veoma bitan faktor mogli bi da imaju igrači sa klupe, odnosno igrači koji su imali manju minutažu na prethodnom meču. Mekolum je nakon prethodnog susreta izjavio da nije umoran, iako je odigrao 60 minuta. Dejmijan Lilard je odigrao 58 minuta, Enes Kanter skoro 57.

Igrači koji bi mogli da imaju uticaj u narednom meču su Rodni Hud, Set Kari, Evan Tarner, Zek Kolins kod Portlanda, a Vil Bardon, Moris, Bizli i Plamli u ekipi Denvera. Najveći problem za ekipu iz Kolorada mogao bi da bude to što je najbolji igrač Denvera Nikola Jokić odigrao čak 65 minuta na prethodnom meču, Marej 55, Milsap i Geri Heris nešto manje od 50.

Navodno, ni Blejzersi, ni Nagetsi nisu izlazili u subotu na trening kako bi bili odmorniji za naredni meč. Centar Portlanda, Enes Kanter, nije siguran za večerašnji duel zbog povrede ramena, mada su velike šanse da stisne zube i pojavi se večeras na parketu. Ukoliko ne zaigra, bio bi to veliki problem jer su pred kraj sezone Blejzersi ostali bez startnog centra Jusufa Nurkića, koji je imao sjajnu sezonu.

Na drugom i trećem meču obe ekipe su izuzetno neefikasne bile što se tiče procenta šuta van linije za tri poena. Denver bi morao da iskoristi udvajanje Nikole Jokića i njegove ‘povratne’ lopte, jer bi taj faktor mogao takođe da bude od presudnog značaja što se ove serije tiče.

Mogu li Dejmijan Lilard i Treilblejzersi da odbrane domaći teren, ili će Nikola Jokić i Nagetsi izjednačiti seriju saznaćemo noćas. Meč broj 4 zakazan je za 1 sat posle ponoći, kada će Portland ugostiti ekipu Denvera.

Podelite vest: