Šuterska klinika Jute – 1:1!

Denver Nuggets Plej-of Utah Jazz

Šuterska klinika Jute – 1:1!

Denver Nuggets Plej-of Utah Jazz
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.08.2020. Foto: New Haven Register

Juta je odigrala perfektnu drugu utakmicu serije i stigla do izjednačenja – 124:105!

Napadačka igra Denvera večeras nije bila na nivou potrebnom da nadoknadi zaostatke. Jokić i Porter su kombinovali za 56 poena, ali je ostatak tima zajedno upisao 49.

Juta je šuterskom klinikom koja je došla kao posledica vrhunskog protoka lopte stigla do ubedljive pobede i izjednačenja u seriji.

Nije bilo potrebe za Mičela da i ovoga puta Nagetse “buši” poenima, radio je to još pametnije, nalazio slobodne saigrače u odličnim pozicijama, ali je i pored toga uspeo da “nakrca” 30 poena uz briljantne procente šuta.

Rudi Gober je na papiru čini se nadigran od strane Jokića, što verovatno i jeste slučaj, ali je sa par poteza svakako inspirisao svoj tim, poput ovog “prvog tempa” na pokušaj našeg centra.

Uspelo je Kvin Snajder da pronadje zaista odličan balans u igri svog tima. Svi koji su dobili minute bili su maksimalno pripremljeni za svoju ulogu, a kada je to slučaj jako je teško da ekipa na utakmici ne prodje dobro.

Pored Mičelovih 30, Jutu je predvodio Džordan Klarkson, koji u timu iz Solt Lejk Sitija igra kao preporodjen. 26 poena za “mikrotalasnu” sa klupe Džezera.

Kratka analiza odbrane Denvera – blagi užas.

Malo duža – svi ljudi koji misle da neigranje Gerija Herisa i Vila Bartona i nije toliki hendikep, grdno se varate! Koliko god ponekad znali da budu neučinkoviti u napadu, jasno je posle ova dva meča koliko nedostaju u odbrani. Porter je neizmerno talentovani ofanzivni igrač, ali proći će još mnogo utakmica pre nego što postane pristojan defanzivac, pogotovo u plejof okruženju. Pored već poznatih nedostataka Jokića, Milsap nije ni blizu nivoa na kom je bio, dok Muri odbranu igra samo na mahove, kada je “iziritiran” i nadahnut. Tori Kreg je jedini kvalitetan defanzivac u startnoj postavi trenutno i Maloun bi pod hitno morao da posegne za promenom Džeremi Grent – Pol Milsap u startnoj postavi. Ova petorka Nagetsa jednostavno nije ni blizu pokretljiva kako bi pokrila perimetar protiv kvalitetne ekipe i to je ono što ih je dotuklo večeras. Odbrana se u više navrata prosto urušila, lančanom usporenom reakcijom, kao domine.

Može li Juta da nastavi u ovom ritmu, a Maloun da nadje lepak za rupe u odbrani – videćemo u petak, od 22:00.

Podelite vest: