Trejd: Džeremi Grent se seli u Denver

"Trejdovi" Denver Nuggets Oklahoma City Thunder

Trejd: Džeremi Grent se seli u Denver

"Trejdovi" Denver Nuggets Oklahoma City Thunder
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 08.07.2019. Foto: WallpaperCave

Denver dobija:

  • Džeremija Grenta

Oklahoma dobija:

  • Denverov pik prve runde 2020. godine

Oklahoma Siti Tanderi trejdovali su krilo Džeremija Grenta u Denver Nagetse u zamenu za pika prve runde 2020. godine, navodi novinar ESPN-a Adrian Vojnarovski.

Grent je ulazio u poslednju godinu svog ugovora sa Tanderima, sa mogućnošću da isti produži, što je bilo malo verovatno. Ovo je bio neophodan potez za Tandere, pošto su sačuvali tačno 39 miliona dolara, bili su uveliko u porezu na luksuz.

Ono što je očigledno jeste da su Tanderi i definitivno ušli u proces reizgradnje tima i sada na raspolaganju imaju već 6 pikova prve runde u narednih nekoliko draftova, uključujući one koje su dobili od Klipersa u zamenu za Pola Džordža.

Grent donosi Denveru polivalentnost na krilnim pozicijama. Najveći deo vremena prošlih nekoliko sezona proveo je na četvorci, gde će u Denveru startovati Pol Milsap ponovo, ali Džeremijeva mladost, dužina i odlična igra u odbrani biće odličan spoj sa Nikolom Jokićem. Grent je znatno napredovao u šutu za tri poena, pogotovo iz ćoškova.

Glavno pitanje što se tiče Tandera sada je šta će biti sa Raselom Vestbrukom koji je lice ove franšize već dugi niz godina i koji potez će povući Sem Presti i kompanija. Šams Karanija navodi da su prvi put u karijeri Rasela Vestbruka, čelnici Oklahome počeli da slušaju ponude za njega.

 

Podelite vest: