Trejl Blejzersi kontrolisali utakmicu, nose brejk u Portland

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers

Trejl Blejzersi kontrolisali utakmicu, nose brejk u Portland

Denver Nuggets Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 02.05.2019. Foto: thesixersense.com

Denver nije uspeo da zaštiti svoj teren, u pravom plejof meču slavio je Portland, 90-97.

Nagetsi su ponovo nekako spremnije ušli u meč. Serijom Gerija Herisa stigli su 4 poena prednosti, medjutim već do prvog tajmauta Lilard i Mekolum hvataju ritam i Portland vodi 14-10. Prvu četvrtinu obeležili su poprilično pasivni Nikola Jokić, kao i agresivni Enes Kanter. Očigledan je bio plan Portlanda da što više optereti najboljeg igrača domaćih u defanzivi.

Druga četvrtina donela je sigurnu igru Portlanda i produkciju gotovo svih igrača koji su ušli u igru u dresu Trejl Blejzersa. Trojkom Huda na polovini četvrtine gosti stižu do maksimalnih +13. Tajmaut Melouna nije pomogao, gosti nastavljaju u istom ritmu, te na odmor odlaze sa 15 poena viška.

Da ovo neće biti njegovo veče, Jokić će potvrditi u trećoj četvrtini kada pravi četvrti faul i biva primoran da napusti igru. Nagetsi su taman stvarali momentum, vratili se na -8, ali nakon ovoga sve se vraća na staro i Portland na poslednji odmor odlazi sa ozbiljnom prednošću.

Ipak, kako su to svoje navijače već navikli, Nagetsi kreću u poslednji nalet. Pokazali ogromnu želju, što samo potvrdjuje činjenica da su u poslednjoj deonici uhvatili čak 14 ofanzivnih skokova. Stigli su poenima Jokića 35 sekundi pre kraja i do -5, ali bilo je prekasno. Portland je stigao do strašno važne pobede.

Portland je odigrao odličnu odbranu tokom cele večeri, na kraju zadržao domaće na tek 35% šuta i 20% u šutu za 3 poena.

Si Džej Mekolum je bez sumnje igrač utakmice – 20 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Nekoliko puta upravo on je bio taj koji je prekidao serije domaćih i bukvalno utišavao navijače.

Portland je ponovo dobio sjajne minute od Rodnija Huda sa klupe. Nakon 17 poena u prvom meču, bivši igrač Klivlenda uspeo je da upiše 15 večeras donese prevagu na ovom meču.

Dodatni plus gosti mogu tražiti i u tome što su uspeli da pobede utakmicu, u gostima, iako je Dejmijen Lilard odigrao jednu od najslabijih utakmica ove sezone. Šutirao je tek 5 od 17 iz igre i meč završio sa 14 poena.

Iako je odigrao možda i najslabiji meč u ovom plejofu, Nikola Jokić je ponovo bio najbolji u timu domaćih. Postigao je 16 poena uz 14 skokov i  asistencija.

Valja pohvaliti i sjajnog Torija Krega. On je tokom prvog poluvremena slomio nos, po navodima, ali se vratio na teren sa maskom i bio bitan faktor u pokušaju povratka svog tima.

Serija se sada seli u Oregon, a treći meč serije igra se u noći izmedju petka i subote, 04:30.

 

Podelite vest: