Vizardsi pronašli novog predsednika u Denveru?

Denver Nuggets Washington Wizards

Vizardsi pronašli novog predsednika u Denveru?

Denver Nuggets Washington Wizards
Autor: Uroš Živković Datum objave: 17.05.2019. Foto: chatsports.com

Vašington Vizardsi i dalje tragaju za novim predsednikom koji će biti zadužen za košarkaške operacije, a ime koje i nije tako novo na listi kandidata, ali se nekako bojažljivo pominjalo i nije previše uzimalo ozbiljno u obzir, je Tim Koneli, koji ovu funkciju već godinama izuzetno uspešno obavlja u Denveru.

Nakon otkaza koji je uručen Erniju Granfeldu, koji je 16 godina bio na poziciji predsednika Vizardsa, ime Tima Konelija je odmah iskočilo u prvi plan, međutim niko to nije uzimao za ozbiljno, ako se pogleda ugled koji Koneli ima u Denveru i uspešan rad koji tamo obavlja.

(Foto: Garrett Ellwood/Getty Images)

Ipak, njegova povezanost sa Vašingtonom može biti presudna u celoj ovoj priči. Svoju karijeru funkcionera započeo je upravo u Vizardsima još davne 1996. godine, gde je od početnog stažiranja napredovao do više različitih funkcija, kao što su video koordinator, skaut, šef osoblja ekipe i bio je u klubu sve do 2010. kada je postao pomoćnik generalnog menadžera Nju Orleans Pelikansa.

Neretko je u prethodnim godinama isticao da bi voleo da se vrati u Vašington jednog dana kao glavni funkcioner tima, a ono što se samo navodi kao dodatan razlog njegovog eventualnog dolaska je što veliki deo porodice i sa njegove i sa suprugine strane živi upravo u ovom regionu.

Tim Koneli se smatra najzaslužnijim za stvaranje Denverove mlade i perspektivne ekipe, za vreme njegovog mandata draftovani su Nikola Jokić, Džamal Marej, Geri Heris… U upravi Nagetsa su mu dali dozvolu da obavi intervju sa Vizardsima, uvereni da će Koneli ipak ostati uz ekipu iz Kolorada, sa kojom je produžio ugovor u februaru i sa kojom, kako svi u klubu navode, još uvek ima ambiciozne planove i nedovršena posla.

Ipak, on se danas sastao sa čelnicima Vašingtona, obišao je klupske prostorije, a navodno se već pregovaralo i o osetnoj povišici, odnosno, većoj plati koju bi imao u odnosu na Denver. Da li su u timu iz glavnog grada SAD-a konačno pronašli novo dugoročno rešenje, ili će se potraga za glavnim klupskim funkcionerom nastaviti, pokazaće naredni dani.

Podelite vest: