Zvanično: Džamal Marej potpisuje rani produžetak ugovora

Denver Nuggets

Zvanično: Džamal Marej potpisuje rani produžetak ugovora

Denver Nuggets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 01.07.2019. Foto: FanSided

Džamal Marej potpisaće rani produžetak saradnje sa timom iz Kolorada, po kojem će za 5 sezona zaraditi nešto manje od 170 miliona dolara.

Marej će tako postati najplaćeniji igrač Denver Nagetsa. Nikola Jokić je prošlog leta potpisao petogodišnji ugovor vredan 147.7 miliona dolara. Specijalista za NBA budžete, Bobi Marks, “razbio” je zaradu po sezonama.

Uprava Nagetsa ovako je pokazala da ima puno poverenje u mladog plejmejkera. Denver je mogao da prodje znatno bolje finansijski sledećeg leta kada bi Marej bio slobodan igrač. Iz prostog razloga što bi Kanadjanin bio ograničeno slobodan, te bi Denver mogao da izjednači svaku ponudu koju Marej prihvati, a nijedan drugi tim nije mogao da ponudi niti blizu ovoliko novca.

Denver veruje da sa godinu dana iskusnijim timom od onog koji je prošle sezone bio otkrovenje lige, može ove sezone da se nada plasmanu najmanje u finale konferencije.

Džamal je prošle sezone beležio 18.2 poena, 4.2 skoka, 4.8 asistencija i šutirao 44% iz igre. Broj poena je dodatno “skočio” na 21.3 u proseku tokom plejof utakmica.

Podelite vest: