Analiza drafta, Detroit Pistonsi

Analiza drafta Detroit Pistons

Analiza drafta, Detroit Pistonsi

Analiza drafta Detroit Pistons
Autor: Datum objave: 19.08.2021. Foto: Google

57. pik, Balša Koprivica

Pistonsi su sa 57. pozicije izabrali Balšu Koprivicu (centar). Balša je rođen 1. maja 2000. godine u Beogradu. Sin slavnog srpskog košarkaša, Slaviše Koprivice, preselio se u SAD 2012. godine zajedno sa porodicom. Počeo je da igra košarku 2015. u srednjoj školi u Floridi. Posle dve godine se prebacio na Monteverde akademiju gde je igrao zajedno sa Kejd Kaningemom. Mnogi sumnjaju da je ovaj izbor upravo udovoljavanje Kaningemu, jer Balša nije bio na mnogim listama koje su predvidjale izbore na draftu.

U svojoj prvoj sezoni nastupanja za Florida Stejt, Koprivica je beležio 4.7 poena i 2.4 skoka po utakmici u proseku. Sledeće godine napreduje i dobija značajniju ulogu, što pokazuje statistika. Koprivica je u proseku imao 9.1 poen, 5.6 skokova i 1.4 blokade.

Balša je osvojio zlatnu medalju 2017. na Evropskom prvenstvu za mlađe od 18 godina zajedno sa Markom Pecarskim. Njihovi očevi, Slaviša Koprivica i Miroslav Pecarski su osvojili zlatnu medalju 30 godina ranije na Svetskom prvenstvu za mlađe od 19 godina.

Sa svojih 216 cm Balša je sjajan u reketu, iako je većina poena dolazila od asistencija. Nije kreativan u reketu poput, nije ni jak poput njegovog oca, ali ima mesta za napredak. Veoma mekana ruka pri poluhorozima i potezima na niskom postu.

Još jedna od sjajnih osobina ovog 21-godišnjeg momka je zaštita obruča. Sjajno koristi svoju visinu kao i veoma dobar osjećaj za blokadu. Stilom igre podseća na kvalitetne moderne centre, dobar defanzivac, sa veoma pokretnim nogama.

Podelite vest: