Detroit porazio bivšeg šampiona

Detroit Pistons Toronto Raptors

Detroit porazio bivšeg šampiona

Detroit Pistons Toronto Raptors
Autor: Datum objave: 14.11.2021. Foto: Detroit Free Pass

Džeremi Grent je postigao 14 od svoja 24 poena u četvrtoj četvrtini, Ajzea Stjuart je postigao 20 poena uz 4 skoka. Detroit je iskoristio veliki finiš da u subotu uveče savlada Toronto sa 127-121, što je četvrta uzastopna pobeda Pistonsa nad Reptorsima.

Kilijan Hejs je imao 13 poena, 10 asistencija i 7 skokova što je njegova najbolja partija ove sezone, dok je Sadik Bej postigao 16 poena, Džoš Džekson je upisao 15 poena, a Frenk Džekson je dodao 14 poena. Pistonsi su pobedili drugi put u tri utakmice, postavljajući rekorde u sezoni u broju poena (127), asistencijama (34) i ubačenim šutevima iz igre (43).

„To je bio dobar osećaj“, rekao je Stjuart. „Osećao sam se zaista dobro. Samo želim da nastavim sa ovim tokom na sledećoj utakmici.”

Pistonsi su šutirali 6 od 8 za tri poena u četvrtoj četvrtini, nadigravši Toronto sa 34-26 u poslednjoj deonici.

„Kada budemo u mogućnosti da podelimo loptu kao što smo to uradili večeras, momci mogu samo da uživaju na terenu“, rekao je Hejs.

Novajlija Detroita, Kejd Kaningem postigao je 7 od svojih 10 poena u četvrtoj deonici uz ovaj verovatno odlučujući i prelomni trenutak za Detroit.

„On je stvoren za takve trenutke“, rekao je Stjuart. “On je takav igrač.”.

Trener Pistonsa, Dvejn Kejsi rekao je da je sastanak tima u subotu ujutru pomogao da se promeni raspoloženje nakon poraza u petak.

„Imali smo dobar sastanak jutros, samo smo razgovarali o svemu što se tiče timske hemije, discipline i postavljanja pobedničkog mentaliteta“, rekao je Kejsi.

Paskal Siakam je postigao 25 poena,12 skokova i 7 asistencija, Geri Trent mlađi je postigao 23 poena uz 3 ukradene lopte, a Anunobi je dodao 17 poena za Reptorse. Toronto je izgubio četvrti put u pet utakmica i pao na skor 2-6 kod kuće.

„Čini se da nismo odigrali ni približno tako dobru odbranu kod kuće kao što smo igrali u gostima“, rekao je trener Reptorsa, Nik Nurs. „Nismo sigurni zašto. Trebalo bi da imamo više energije kojom hranimo našu domaću publiku.”.

Toronto je igrao bez beka Freda VanVlita (leva prepona) i centra Pricius Ačiuve (desno rame). Kem Birč se vratio nakon što je propustio prethodne tri utakmice zbog bola u desnom kolenu.

Dragić je počeo umesto VanVlita, njegov prvi nastup za Toronto od poraza u Čikagu 25. oktobra. Dragić je za 28 minuta provedenih na parketu postigao 16 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Banton je postigao 12 poena za Reptorse, a njegov kolega, ruki, Skoti Barns 11 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Podelite vest: