Dvejn Kejsi:”Blejk je igrao sa jednom nogom”

Detroit Pistons Plej-of

Dvejn Kejsi:”Blejk je igrao sa jednom nogom”

Detroit Pistons Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 23.04.2019. Foto: detroitnews.com

Trener Detroita Dvejn Kejsi izjavio je da se Blejk Grifin borio sa mnogo bola i da je praktično igrao sa jednom nogom.

(FOTO: theoaklandpress.com)

Pistonsi su počišćeni od strane Baksa, a prva zvezda ekipe Blejk Grifin nije izgledao dobro na parketu. Najbolji igrač Detroita vidno se mučio sa povredom, zbog koje je propustio nekoliko krucijalnih utakmica na kraju sezone, kao i prve dve u seriji protiv Baksa.

Dvejn Kejsi je na konferenciji posle utakmice izjavio da je Grifin igrao kroz mnogo bola i otoka, samo da bi bio tu za saigrače:

“Blejk je ostavio srce na terenu, sa praktično jednom nogom i dao je sve što je imao za ekipu. Borio se sa mnogo bola i otoka, samo da bi mogao da bude tu za svoje saigrače. Mislim da smo bili na 6. mestu kada je počeo da oseća bolove i probleme, ali je nastavio da igra do trenutka kad je postalo neizdživo. Dao je sve za tim, i bez njega ne bismo imali šansu da uopšte uđemo u plej-of. On mnogo znači za naš tim, samo njegovo prisustvo, njegov stil igre. Transformisao je svoj stil da bi se uklopio u današnju igru. Dugujemo mu mnogo, bio je mentor i lider za mlađe igrače. Posle utakmice je održao emotivan govor u svlačionici o tome kako je ponosan na ekipu i o budućnosti sa mlađim igračima koji izlaze u prvi plan.”

Kejsi je između ostalog i čestitao Milvokiju na pobedi, izjavio je kako su postavili lestvicu visoko i pokazali njegovom timu šta znači plej-of košarka.

(FOTO: youtube.com)

Blejk Grifin se osvrnuo na to da je želeo da igra više od svega, da je morao da prolazi kroz razne testove da bi “ubedio” medicinsko osoblje da je spreman.

A bilo je reči i o sezoni iz individualnog ugla gledanja:

“Kao igrač morate uvek da napredujete. Ove sezone sam pokazao neke drugačije delove svoje igre, ali još uvek mogu da napredujem, pogotovo sa  godinom uz Dvejna Kejsija i njegovog osoblja iza sebe, kao i razumevanja sistema bolje. Upoznao sam naš napdački sistem i odakle sve polazi, kao i svoje saigrače. Sada stvarno nije vreme da sednem i razmišljam o tome, biće dugo leto, što je dobro za mene. Imaću dovoljno vremena da treniram i budem spreman.”

Podelite vest: