Hild ostavio Voltona dan duže na klupi

Detroit Pistons Sacramento Kings

Hild ostavio Voltona dan duže na klupi

Detroit Pistons Sacramento Kings
Autor: Nikola Krstić Datum objave: 16.11.2021. Foto: Detroit Free Pass

Badi Hild je postigao 22 poena uz 6 pogođenih trojki, a Tajler Haliburton je dodao 17 poena i 10 asistencija u pobedi Sakramento Kingsa nad Detroit Pistonsima sa 129-107 u ponedeljak uveče.

Kingsi su prekinuli niz od četiri poraza, preuzevši kontrolu serijom od 26-2 za vođstvo od 33-12 početkom druge četvrtine.

„Znali smo da moramo uraditi nešto da bismo bili bolji na ovom putovanju“, rekao je Haliburton. „Uvek želite da dobijate utakmice, ali ovo je bila situacija u kojoj smo morali da pobedimo.

Rišan Holms je za Kingse postigao 19 poena i uhvatio 8 skokova. DiAron Foks je imao 19 poena i 9 asistencija, dok je ekipa Sakramenta imala čak šest igrača sa najmanje 15 poena.

„Ima mnogo toga što volim u ovoj igri,“ rekao je trener Kingsa, Luk Volton. „Imali smo 32 asistencije, igrali smo svojim tempom i nastavili smo da radimo nakon dobrog početka. Kada ste profesionalni sportista, postaje frustrirajuće izgubiti gomilu utakmica zaredom, tako da sada to ne visi nad nama.”

Kejd Kaningem je imao 25 poena, 8 skokova i 8 asistencija i tako oborio rekord Lebrona Džejmsa kao najmlađi igrač koji je upisao takvu statistiku uz minimum 5 pogođenih trojki na utakmici. Sadik Bej je postigao 28 poena, ali niko drugi nije stigao do dvocifrene brojke u ekipi Pistonsa.

„Mislim da se naša prva petorka vukla po terenu. Nismo postavili ritam kakav smo hteli.“, rekao je Kaningem. „Želite da odbacite tu četvrtinu, ali kada izgubite 31-12, ne možete mnogo toga da uradite osim da pokušate da se vratite u meč.”

Detroit je šutirao 20% iz igre u prvoj četvrtini, ali se u drugoj pribrao i prišao na 46-32. Sakramento je odgovorio serijom od 14-2 i poveo sa 68-44 na poluvremenu.

„Mislim da smo verovatno odigrali 10 ili 11 dobrih utakmica ove sezone, uz nekoliko užasnih“, rekao je Volton. “Nismo rešavali pobede kada smo imali priliku, tako da je to bio fokus večeras.”

Kingsi su šutirali 56.3% iz igre na poluvremenu, uključujući 9 od 16 za tri poena, dok su Pistonsi šutirali 31.4% i promašili čak 21 trojku iz 27 pokušaja.

„Nismo bili spremni da igramo, a to je na meni,“ rekao je trener Pistonsa, Dvejn Kejsi. „Uvek je teško vratiti se sa dugog putovanja i igrati odmah kod kuće, ali to nije izgovor. Morate biti spremni da igrate svake večeri u ovoj ligi, a mi nismo bili večeras.”.

Podelite vest: