Bez Kej Dija i Kazinsa na startu finala

Golden State Warriors Plej-of

Bez Kej Dija i Kazinsa na startu finala

Golden State Warriors Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 24.05.2019. Foto: nba.com

Golden Stejt Voriorsi bi mogli oslabljeni i u veliko finale. Nakon što su propustili čitavu završnicu Zapada, Kevin Durent i Demarkus Kazins se neće naći na parketu ni na početku velikog finala.

Po zvaničnom saopštenju male su šanse da Durent nastupi na startu finala, ali se u taboru šampiona nadaju da će se vratiti u jednom trenutku serije. Ista situacija je i sa Kazinsem.

Durent je povredio list u petoj utakmici polufinala Zapada protiv Hjuston Roketsa. Prvo se strahovalo od najgoreg, kidanja ahilove tetive, medjutim proglašeno je kao blago istegnuće mišića lista. Ispostaviće se da istegnuće uopšte nije zanemarljivo, jer je dvostruki MVP finala propustio već šest utakmica (računajući onu na kojoj se povredio) a propustiće još najmanje jedan meč.

Do povrede je igrao svoj najbolji plejof u karijeri – 34.2 poena, 5.2 skoka, 4.9 asistencija. Poslednjih dana, nakon “metle” Blejzersima, povela se polemika koliko je Durent uopšte potreban Ratnicima, ali sa objektivne strane – jednostavno ne možete biti lošiji sa nesebičnim “Hall of Fame” igračem u svom sastavu.

Podelite vest: