Bjelica impresionirao lidera Ratnika

Golden State Warriors

Bjelica impresionirao lidera Ratnika

Golden State Warriors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 13.10.2021. Foto: NBA.com

Nemanja Bjelica nije imao uspešnu sezonu u NBA ligi. Šta više, bio je na korak od povratka u Evropu, pominjao se čak i Partizan, a onda… Bum, potpis sa jednom od najpopularnijih franšiza lige u protekloj deceniji, pred sezonu u kojoj planiraju da se vrate na staze slave.

Tokom pripremnih treninga i utakmica Bjelica je impresionirao mnoge, a među njima je i Drejmond Grin. Vokalni lider tima oduševljen je kvalitetima srpskog krilnog centra za kojeg kaže da tek sada počinje da saznaje čitav spektar:

“Beli čoveče… Nisam imao pojma da Beli može da radi ovakve stvari iz driblinga. Nisam imao jebeno pojma.”

“Proveli smo malo više vremena zajedno sada i rekao mi je ‘Da, čoveče, to sam ja. Kada sam igrao u Evropi bio sam MVP Evrolige, šutirao sam, kreirao. Postao sam spot-ap šuter tek kada sam došao u NBA.’ Dobro je videti to, dobro je znati da to može.”

“Kada imate šut kao što ima on, to znači da će odbrane jače zatvarati ka vama. Mislim da je kroz karijeru igrao više sa tradicionalnim visokim igračima, mi to ovde ne radimo. Obično je morao da napadne višeg igrača na obruču kada spusti loptu nakon finte šuta, to ovde neće biti slučaj jer mi ne igramo tradicionalno.”

Kao što smo već pomenuli, Voriorsi ciljaju povratak u sam vrh. Klej Tompson bi u decembru trebalo da se priključi ekipi, a do tada će njegovo mesto u startnoj postavi preuzeti Džordan Pul, koji igra fenomenalno na pripremama. Pored okosnice time, bitan deo biće i veterani. Ejveri Bredli se bori za poslednje garantovano mesto, Kevon Luni je dugi niz godina pouzdani centar tima, vratio se Andre Igudala, a mi se nadamo da će zapaženu rolu imati i naš Profesor, Nemanja Bjelica.

Podelite vest: