Impresivni Sansi matirali i Ratnike

Golden State Warriors Phoenix Suns

Impresivni Sansi matirali i Ratnike

Golden State Warriors Phoenix Suns
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 01.12.2021. Foto: NBC Sports

Ovi Finiks Sansi su prava stvar!

Mnogi su mislili da su jednogodišnje čudo, samo iznenađenje, da će biti “pročitani” i imati mnogo više problema, ali oni ove sezone izgledaju još bolje. Isti su verovali da je ovo ogromnom nizu dolazi kraj u mečevima sa Bruklinom i Golden Stejtom. E, pa, prevarili ste se gospodo.

Finiks je izjednačio rekord franšize 17. uzastopnom pobedom sinoć, protiv tima sa najboljim skorom u ligi. Finiks Sans – Golden Stejt Voriors, 104:96.

Da pobeda bude impresivnija, učinili su to bez Devina Bukera, koji je morao da napusti meč nakon povrede zadnje lože u prvom poluvremenu. Sunca su pod dirigentskom palicom Krisa Pola, ali i velikih rola momaka iz pozadine, stigla do ogromne pobede.

Mora se reći da je utakmica bila na zaista visokom nivou, pravi plej-of okršaj. Bilo je evidentno da su treneri sa dubokim planom igre ušli u utakmicu. Tako je Monti Vilijams bukvalno preslikao minutažu Mikela Bridžesa, kako bi on bio na terenu kada god i prvi favorit za MVP nagradu, Stef Kari. I kakav je samo posao napravio.

Stef je odigrao najslabiji meč u sezoni, a možda i karijeri šuterski gledano. Kari je pogodio tek 4 puta iz 21. pokušaja, što je 19% iz igre. To je ubedljivo najgori procenat šuta u njegovoj karijeri u utakmicama u kojima je imao 20 ili više pokušaja da postigne koš, a usput među pet klimavijih mečeva van pomenutog parametra.

Bridžes je bio fenomenalan, apsolutno. Sansi su jedna od retkih ekipa koja nije izlazila van timskih okvira i pravila dodatne poremećaje u odbrani kako bi zaustavili Karija – Bridžes ga je u većini situacija branio 1 na 1. Dugačke ruke i strašno pokretljive noge omogućile su mu da izmeni bukvalno svaki Stefov šut ili ga bar natera da konstantno razmišlja o njemu.

Odličnu partiju pružio je i Diandre Ejton. Sansi su očigledno stavili akcenat na “hranjenje” ogromnog centra, sa znanjem da će Voriorsi većinu pik en rolova preuzimati, a Ejton je to kažnjavao na kvalitetan i efikasan način.

Pored zaustavljanja Karija, Voriorsi razloge poraza mogu tražiti i u gomili izgubljenih lopti. Rekli bi, glupo izgubljenih. Ratnici su ekipa koja je generalno nemarna, igraju lepršavo, u ritmu, a taj način igre sa sobom nosi i određeni broj izgubljenih lopti. Sinoć ih je i za njihove standarde bilo previše, čak 22.

Mimo toga, imali su solidne doprinose sa raznih strana. Džordan Pul je odigrao najbolju četvrtinu u karijeri, sasuo 4 trojke u prvom periodu, a meč završio sa ozbiljnih 28 poena. Radila je za njih i X faktor priča – Oto Porter mlađi je sa klupe postigao 16 poena, uz +10 za vreme provedeno na parketu.

Kada se sve sabere, Sansi su ipak bili bolji tim na ovom meču, za korak ispred Voriorsa, što krajnji rezultat i potvrđuje.

Podelite vest: