Kevin Durent najverovatnije propušta ostatak finala Zapada

Golden State Warriors Plej-of

Kevin Durent najverovatnije propušta ostatak finala Zapada

Golden State Warriors Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 17.05.2019. Foto: Bleacher Report

Kej Di još uvek nije ni blizu da se vrati na parket, nije sposoban ni za najmanju košarkašku aktivnost.

Ono što je na prvu loptu opisano kao blago istegnuće lista, očigledno nije toliko blago. Kevin Durent neće putovati u Oregon na utakmice 3 i 4, već će ostati u Ouklendu i nastaviti sa oporavkom povredjenog mišića.

U taboru Golden Stejta nadali su se da će se vratiti u toku finala Zapada, kako bi ušao u ritam na vreme za eventualno veliko finale, ali po poslednjim procenama strahuju da li će uopšte biti spreman za prvu finalnu utakmicu, koja je na programu 30. maja.

Oporavak teče mnogo sporije od očekivanog, što je potvrdio i Stiv Ker nakon sinoćne utakmice: “Malo je ozbiljnije nego što smo mislili na samom početku, videćemo šta će se dešavati u narednim danima.”

Golden Stejt je dobio sve tri utakmice od povrede Durenta, četiri ako računamo utakmicu u kojoj je povredjen. Čini se da Voriorsima trenutno nije preko potreban, ali će to svakako biti slučaj ako se dokopaju finala.

Dvostruki MVP finala pruža svoje ubedljivo najbolje partije u karijeri, što se plejofa tiče. Do povrede, u proseku je beležio 34.2 poena, 5.2 skoka i 4.9 asistencija po utakmici.

Podelite vest: