Toronto strašnom odbranom do vodjstva u finalu!

Golden State Warriors Plej-of Toronto Raptors

Toronto strašnom odbranom do vodjstva u finalu!

Golden State Warriors Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 31.05.2019. Foto: Raptors Rapture

Počelo je prvo finale u istoriji koje se igra na kanadskom tlu.

Ekipe igraju brzo, ali ne pogadjaju. Kada je Deni Grin pogodio nakon nešto manje od dva minuta igre, dvorana je prosto eksplodirala.

Na samom početku meča Reptorsi se ispucavaju van linije za tri poena, ali to donosi rezlutat. Pored Grina pogodili su i Kavaj, kao i dva puta Gasol. Na drugoj strani igraju sjajnu odbranu, ali Kari uspeva da zadrži šampione u rezultatskom egalu. Postao je prvi igrač u istoriji koji je stigao do trocifrenog broja trojki u finalima.

Energično ulazi Toronto u drugu četvrtinu. Za to je, kao i obično, zadužen Serž Ibaka. Četiri poena Seržinja tera Kera na tajmaut, na samom početku deonice.

Uspeli su Ratnici da umrtve Kavaja i Laurija. Jako ih udvajaju, usmeravaju na teške pozicije na terenu, ali ostali doprinose. Gasol je u ritmu, Grin takodje. Na drugoj strani Kari je potpuno nestao što se šuta tiče, a izgubljene lopte su posebna priča. Bivši MVP je u nekoliko navrata bukvalno prepustio napad Torontu.

Na kraju prvog poluvremena Reptorsi imaju opipljivih 10 poena razlike, 59-49. Kari na odmor odlazi sa 13 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Najbolji u timu domaćih su Gasol i Sijakam. Pored sjajne igre u odbrani, Španac se razgoropadio i poenterski. Na poluvremenu ima 14 poena, Sijakam je dodao 12.

Počeo je Golden Stejt bolje u drugom poluvremenu, više su ličili na sebe. Medjutim, jako brzo su se trgnuli domaći i u speli su da povrate prednost sa poluvremena. Sijakam igral fantastično. Odlični Kamerunac ima već 22 poena, nije još uvek prošlo ni pet minuta treće četvrtine.

Uspeva Toronto da održi prednost, iako je Golden Stejt prilazio na 3 i 4 poena zaostatka krajem treće, pa i početkom četvrte četvrtine.

Treći period Sijakam i Kari završili su sa po 26 poena. Toronto izgleda spremnije na ovoj utakmici.

Pokušali su Voriorsi sve u poslednjem delu, ali jednostavno nije vredelo. Toronto je igrao spektakularnu odbranu, a za svaki udarac Sijakam i drugari su imali kontru.

Reptorsi su, nošeni briljantnom atmosferom, vodili tokom celog meča te na kraju stigli do zasluženog trijumfa, 118-109.

Paskal Sijakam je bio neverovatan. 32 poena uz samo 3 promašaja iz igre u 17 pokušaja. Dodao je još 8 poena, 5 asistencija i 2 blokade.

Na drugoj strani doprinos velike trojke, ali nije bilo dovoljno. Stef 34 poena, po 5 skokova i asistencija. Drejmond tripl dabl 10-10-10, Klej 21 poen.

A kada se u ovakvom momentu na istom parketu nadju Drejmond i super (iritantni) fan Drejk bez incidenata ne može da prodje.

Toronto će ugostiti i drugu utakmicu finala, nedelja na ponedeljak u 2 časa posle ponoći. Golden Stejt će i tada najverovatnije biti lišen pomoći Kevina Durenta.

 

 

Podelite vest: