Denver i Portland preokretima poslali Hjuston na četvrtu poziciju

Denver Nuggets Houston Rockets Minnesota Timberwolves Plej-of

Denver i Portland preokretima poslali Hjuston na četvrtu poziciju

Denver Nuggets Houston Rockets Minnesota Timberwolves Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 11.04.2019. Foto: bsndenver.com

Košarkaši Denvera i Portlanda slavili su u svojim utakmicama u poslednjoj noći regularnog dela sezone i na taj način potencijalno izbegli Golden Stejt u drugoj rundi plej-ofa.

(FOTO: nba.com)

Računica je bila jasna za Denver – pobeda obezbeđuje drugo mesto, a kiks na tu poziciju postavlja Hjuston. Pozitivni rezultati Nagetsa i Blejzersa za Roketse su značili 4. poziciju i seriju protiv Golden Stejta u polufinalu konferencije, ukoliko obe ekipe prođu prvu rundu.

Verovatno su se u taboru Roketsa radovali do nekoliko minuta pre kraja utakmice Denvera i Minesote.  Na semaforu je stajalo 95:84 na tri i po minuta do kraja, ali su Nagetsi serijom 15:0 došli do važnog preokreta.

Najbolji pojedinac u ekipi Denvera bio je Nikola Jokić sa 29 poena, 14 skokova, 3 ukradene lopte i 2 asistencije. Džamal Marej doprineo je pobedi svog tima sa 17 poena, 8 skokova i 7 asistencija, dok Geri Heris imao učinak od 14 poena i 3 skoka.

U poraženoj ekipi istakao se Endrju Vigins sa 25 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Denver će u prvoj rundi doigravanja na San Antonio, a igrači Minesote na raniji odmor.

(FOTO: sportschatplace.com)

Još veći preokret napravila je oslabljena ekipa Portlanda. Bez prvih zvezda Lilarda i Mekkoluma (i ranije povređenog Nurkića) Blejzersi su ušli u utakmicu protiv mlade ekipe Sakramenta. Kingsi su na poluvremenu vodili 25 poena razlike, a krajem trećeg perioda igre na semaforu je stajalo 113:98. U poslednjoj deonici usledio je blickrig igrača Portlanda, a ovaj period igre dobili su sa 38:18 i rezervisali sebi put na Oklahomu u prvoj rundi plej-ofa.

Svoj prvi start u karijeri ruki Anfreni Simons iskoristio je na najbolji mogući način. Zabeležio je 37 poena, 9 asistencija i 6 skokova, a Skal Labasijer doprineo je pobedi Blejzersa sa 29 poena i 15 skokova.

Kod Kingsa Marvin Begli imao je učinak od 20 poena i 9 skokova. Srpski reprezentativci Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović postigli 10, odnosno 15 poena.

 

Podelite vest: