Gotovo svi igrači Hjustona dostupni u trejd pričama?

Houston Rockets

Gotovo svi igrači Hjustona dostupni u trejd pričama?

Houston Rockets
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 31.05.2019. Foto: bleacherreport.com

U narednoj sezoni, što se tiče rostera, Hjuston Roketsi bi mogli da izgledaju skroz drugačije u odnosu na prethodnu. Naime, kako prenosi Adrijan Vojnarovski, Daril Mori, generalni menadžer Hjustona, je sve igrače okarakterisao kao dostupne u trejd pregovorima, a sve u cilju da Rakete konačno budu glavni kandidat za osvajanje šampionata naredne godine.

Teško je poverovati u to, i gotovo je nemoguće da je prva zvezda i glavni igrač ekipe iz Teksasa, Džejms Harden dostupan u trejd pričama, ali ukoliko se ukaže prilika i stigne prava ponuda, Rakete bi mogle da trejduju Krisa Pola!

Popularni CP3 ima 34 godine i ostalo mu je još tri godine ugovora. Za to vreme će zaraditi 124 miliona zelenih novčanica. Reklo bi se previše, s obzirom na to da Kris Pol ima jednu prosečnu sezonu iza sebe u kojoj je beležio tek 15.6 poena po meču, što mu je najslabiji prosek od ulaska u lilgu, uz najslabije procente šuta do sada – 41.9%.

Kako prenose američki novinari, Klint Kapela je prethodnih dana, navodno, bio glavna tema razgovora i očekuje se da u narednom periodu bude jedan od glavnih kandidata za trejd. Klint Kapela je do plejofa beležio 16.6 poena po meču, uz 12.7 skokova. Brojke su drastično opale, posebno protiv Voriorsa, koji su ga limitirali na samo 8.8 poena i 10 skokova po meču. Složićete se, malo je za igrača koji bi naredne sezone trebalo da zaradi nešto manje od 15 miliona dolara.

Burno leto se očekuje u taboru Hjustona. Da li će uspeti da naprave prave poteze i sklope mozaik koji će ih odvesti do samog vrha lige? Saznaćemo uskoro…

Podelite vest: