Grmelo u Oklahomi, Džordž pogodio za pobedu

Houston Rockets Oklahoma City Thunder

Grmelo u Oklahomi, Džordž pogodio za pobedu

Houston Rockets Oklahoma City Thunder
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 10.04.2019. Foto: espn.com

Velikim preokretom u poslednjoj četvrtini i pogotkom Pola Džordža na manje od dve sekunde pre kraja, košarkaški Oklahome savladali su Hjuston 112:111.

(FOTO: uk.sports.yahoo.com)

Završnica kakvu samo poželeti možemo i utakmica koja će sigurno uneti veliku količinu samopouzdanja kako u igrače, tako i u navijače Oklahome.

Vodio je Hjuston tokom većeg dela, a pred kraj trećeg perioda igre prednost se popela i na 15 poena razlike. Zakucavanjem Nerlensa Noela na 1.7 sekundi do kraja ovog kvartala igre Oklahomin zaostatak je bio dva poena manji.

Prvih pet poena u poslednjoj deonici bili su delo igrača Tandera, a zatim je seriju protivnika prekinuo Kris Pol trojkom, pa je posle minuta bez pogodaka sa obe strane pogodio još jednu. Rezultat u tom trenutku iznosio je 99:85 na 9:22 minuta do kraja utakmice.

Usledila je furiozna serija Oklahome od 15:0, a trojkom Rasela Vestbruka Oklahoma je povela na polovini poslednje deonice.

Ušlo su u neizvesnu završnicu. Utakmica je bila na dva poseda na nešto manje od 20 sekundi do kraja. Rasel Vestbruk pogađa “ludu” trojku za minus od pola koša Tandera, a zatim na manje od 10 sekundi polaže za istu razliku.

Fauliran je Džejms Harden, Oklahoma nije imala tajm-auta. Aktuelni MVP promašio je drugo bacanje, Rasel Vestbruk hvata defanzivni skok, prenosi loptu uz pomoć Stivena Adamsa, asistencija u ugao do Pola Džordža i beng!

Semafor je pokazao 112:111, a vreme 1.8 sekundi do kraja. Posle tajm-auta Majka D’Antonija Džejms Harden je promašio  i Oklahoma je odnela vrednu pobedu.

Još jedan tripl-dabl ostvario je Rasel Vestbruk sa 29 poena, 12 skokova i 10 asistencija, dok je Pol Džordž zabeležio 27 poena, 9 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije.  Kako smo i navikli, u Hjustonu je najefikasniji bio Džejms Harden sa 39 poena i 10 skokova, dok je Kris Pol postigao 24 poena, uz 8 skokova i 6 asistencija.

 

Podelite vest: