Hjuston uništio Oklahomu u prvom meču

Houston Rockets Oklahoma City Thunder Plej-of

Hjuston uništio Oklahomu u prvom meču

Houston Rockets Oklahoma City Thunder Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 19.08.2020. Foto: NBA

Krajnji rezultat ne pokazuje pravu sliku utakmice, Rakete su trebale da pobede mnogo ubedljivije. Na kraju, 123:108 i 1:0 u seriji za Hjuston!

(FOTO: Columbus Ledger-Enquirer)

Od samog starta utakmice Hjuston je dao gas i nije gledao nazad! Pogadjali su svi redom, a odbrana Oklahome nije mogla da brani prodore nijednog igrača Roketsa.

Predvodjeni, naravno Džejmsom Hardenom, došli su do +20 već na početku druge četvrtine i tako ostali u sigurnoj prednosti bukvalno do kraja meča, jer i pored nekoliko naleta Oklahoma niti jednom nije uspela da spusti prednost na jednocifrenu.

Hjuston je jednostavno igrao sa znatno više samopouzdanja i sigurnosti. Ekipa Oklahome delovala je smušeno, u odbrani poljujano, u napadu bez ideje. Kris Pol je bio poprilično neinspirisan do momenta kada više nije bilo bitno, jer je Hjuston već jednom nogom zakoračio u pobedničke vode.

Na kraju je završio veoma blizu tripl dabla, ali očigledno je da pokretljiva odbrana Raketa, pre svega činjenica da bukvalno sve preuzimaju, poprilično neutralisalo Polovo najveće oružje, a to je igra u pik en rolu. Da ne govorimo o čuvenom naskoku u visini penala nakon pika.

Jedini u ekipi Tandera koji je izgledao kao da je spreman za meč jeste Danilo Galinari. Napadao je mismeč sa odlučnošću koja ga je krasila i u toku sezone, za razliku od ostalih igrača.

Meč je definitivno prelomljen u trećoj četvrtini, sa novim planom igre Oklahoma je napadala Hardena preko Galinarija ili brzopotezno spuštala loptu do Adamsa. Skrcali su prednost na 10 razlike, ali onda je palicu ponovo preuzeo taj bradati čovek. Tri vezane trojke iz driblinga srušile su odbranu Oklahome kao kulu od karata i definitvno ubile svaku nadu čete Bilija Donovana.

Moraće Donovan dosta bolji posao da odradi u pripremi drugog meča, koji je na programu u četvrtak od 21:30.

Podelite vest: