Hjuston uz dramu do izjednačenja

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of

Hjuston uz dramu do izjednačenja

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 07.05.2019. Foto: nbcsports.com

Iako su umalo uspeli da ispuste pobedu, košarkaši Hjustona slavili su 112:108 protiv Golden Stejta i izjednačili rezultat na 2:2 u seriji polufinala Zapada.

(FOTO: click2houston.com)

Izgledalo je kao da će košarkaši Hjustona rutinski slaviti protiv šampiona. Tokom većeg dela drugog poluvremena imali su vođstvo, koje je uglavnom bilo dvocifreno. Međutim, protiv Golden Stejta ni jedna prednost nije sigurna, što su Voriorsi još jednom potvrdili na delu.

Na 2:13 do kraja utakmice na semaforu je stajalo 110:101 za Roketse, ali serijom 7:0 Voriorsi uspevaju da izbore neizvesnu završnicu i priliku da izbegnu poraz. Prvo Kevin Durent pogađa preko Takera, zatim Grin na asistenciju Karija polaže loptu u koš, a za kraj serije i sam Stef pogađa trojku pošto je upravo njegov promašaj pokupio Igudala.

Lopta je, naravno, išla u ruke Džejmu Hardenu, koji je fauliran. Aktuelni mvp pogodio je samo jedno slobodno bacanje i na 11 sekundi do kraja Golden Stejt je tek tako stigao do šanse da izbori produžetak. Stiv Ker zatražio je tajm-aut iz kojeg su Voriorsi odigrali akciju za Durenta koji je promašio, a zatim je posle ofanzivnog skoka Drejmonda Grina i Stef Kari bio neprecizan. Hjuston je preživeo.

Iako su bolje otvorili utakmicu i vodili tokom većeg dela prvog kvartala, Roketsi su izgubili prvu četvrtinu 28:25, da bi drugu dobili 36:26 i sa +7 otišli na odmor. Svoje vođstvo su povisili za 2 poena posle trećeg perioda, a na nešto više od 9 minuta do kraja utakmice bilo je 15 razlike za Hjuston (101:86).

Međutim, kao što smo već napomenuli, ni jedna prednost nije sigurna protiv tima kao što su Voriorsi, ali ovoga puta šampioni nisu uspeli da izbegnu poraz.

Najefikasniji u ekipi Hjustona bio je Džejms Harden sa 38 poena, 10 skokova, 4 asistencije i 2 blokade, dok je Erik Gordon postigao 20 poena, uz 4 skoka i po 1 asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Sjajnu rolu imao je Pi Džej Taker, koji je svom košgeterskom učinku od 17 poena, dodao i 10 skokova, 3 asistencije, 2 ukradene lopte i 1 blokadu. Treba istaći da je polovina Takerovih skokova bila ofanzivna.

Kod Voriorsa se ponovo istakao Kevin Durent sa 34 poena, 7 skokova, 5 asistencija i po 1 ukradenom loptom i blokadom. Stef Kari odigrao je bolje nego u utakmici broj 3, ali nije uspeo da pronađe šuterski ritam za tri poena. Kari je postigao 30 poena, uz 8 asistencija i 4 skoka, ali je trojke šutirao 4-14.

 

Podelite vest: