Hjuston uzvraća udarac, Harden i Gordon za prvi trijumf u seriji

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of

Hjuston uzvraća udarac, Harden i Gordon za prvi trijumf u seriji

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of
Autor: Datum objave: 05.05.2019. Foto: thedreamshake.com

Pobedom nakon produžetka 126:121, Roketsi su smanjili zaostatak u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije i sada je 2:1 u pobedama za Voriorse.

Ova utakmica je umnogome podsetila na prethodne dve. Dosta promašenih šuteva, naročito za tri poena, dosta nervoze, čarki, konstantnog negodovanja zbog sudijskih odluka i ponovo je domaći tim bio taj koji je većim delom imao prednost.

Iako su gosti dosta bolje počeli, imali prednost tokom prve deonice, domaći su zahvaljujući sjajnom Eriku Gordonu držali priključak, a do poluvremena i preokrenuli rezultat u svoju korist. Gordon je 20 od svojih 30 poena postigao u prvom poluvremenu i bio je jedini igrač Hjustona koji je uspevao da pogodi neki šut za tri poena u prvoj polovini meča.

U drugom poluvremenu ulogu glavnog poentera preuzima Džejms Harden, naročito u trećoj deonici u kojoj je ubacio 15 poena. Ukupno je postigao 41, pri šutu iz igre 14/32, za tri poena 5/13, a imao je i 9 skokova i 6 asistencija. Na samom kraju meča, u produžetku, pogodio je i neke vrlo važne šuteve koji su najverovatnije i prelomili ovaj susret.

Treba posebno pomenuti Pi Džej Takera, koji je svojom odbranom, energijom i borbenošću u više navrata pokretao svoje saigrače, kao i publiku. Taker zaista odlično igra u ovogodišnjem plej-ofu i doprinos koji on ima za svoj tim nijedna statistika ne može ni približno da prikaže. Uz 7 poena, zabeležio je 12 skokova, od čega čak 5 u napadu, 3 asistencije i 2 blokade, a više nego osetan je bio njegov izostanak kada je zbog 4 faula morao da presedi određeni deo drugog poluvremena na klupi i to je naročito koristio Kevin Durent koji je u tim trenucima bio nerešiva enigma za odbranu domaćih i rešetao je njihov koš iz svih mogućih pozicija.

Solidne minute sa klupe Roketsima su dali Ostin Rivers, koji je u nekoliko situacija odigrao vrhunsku odbranu i to protiv par različitih igrača, a pogodio je i neke važne šuteve, kao i Iman Šampert koji je šutirao 3/5 za tri poena, a u čitavom plej-ofu, do ovog meča, trojke je gađao svega 1/10.

Kod Voriorsa, najistaknutiji je ponovo bio već pomenuti Kevin Durent. Prosto je neverovatno da njegovi saigrači u samoj završnici nisu više išli na njega i da nije više imao loptu u rukama kada se lomio rezultat. Završio je susret sa 46 poena (6/10 za tri poena), 6 asistencija i 3 skoka. Drejmond Grin je upisao novi tripl-dabl sa 19 poena, 11 skokova i 10 asistencija, Igudala je opet imao sjajan doprinos na oba kraja terena, a pogodio je i dve vrlo značajne trojke u samoj završnici.

U potpunosti je na ovoj utakmici zakazao Stef Kari. Ne samo što ga šut iz daljine uopšte nije služio, nego je neshvatljivo promašio i par čistih zicera, a poslednji u nizu je i definitivno stavio tačku na meč, kada je Kari imao otvoren put ka košu, bio potpuno neometan, ali je ipak promašio čisto zakucavanje.

Priliku za poravnanje u ovoj seriji Hjuston će imati u noći između ponedeljka i utorka, od 3:30h, kada će ponovo biti domaćini.

Podelite vest: