Juta konačno pokazala zube, ali Hjuston je dobio i treći meč

Houston Rockets Plej-of Utah Jazz

Juta konačno pokazala zube, ali Hjuston je dobio i treći meč

Houston Rockets Plej-of Utah Jazz
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.04.2019. Foto: chron.com

Defanzivna šema Kvina Snajdera odradila je posao u subotu, ali nemogućnost Jute da pogodi otvorene šuteve koštala ih je još jedne utakmice.

Juta – Hjuston, 101:104.

Odbrana Jute konačno je uspela da zaustavi Džejmsa Hardena. Kada vidite 22 poena i 10 asistencija, bila bi to odlična utakmica za većinu igrača. Ipak, Harden je pogodio samo 3 od 20 šuteva iz igre, uz 4 izgubljene lopte, a utakmicu je započeo sa 15 promašenih šuteva.

(FOTO: Houston Chronicle)

Problem Jute je jednostavno nemogućnost da postignu poene i da pogode otvorene šuteve, to je ono što je ogroman problem tokom cele serije, a večeras je bilo vidljivije nego ikad. Hjuston sa svih 5 igrača zatvara reket kako bi limitirali efektivnost Mičela i Gobera, ali ostala 3 igrača Jute koji su na terenu jednostavno ne uspevaju da pogode otvorene šuteve. Džezeri su sinoć šutirali tek 12 od 41 za 3 poena, dok u seriji šutiraju mizernih 27 od 105.

Donovan Mičel postigao je 34 poena, ali uz 9 od 27 iz igre. Promašio je i potpuno otvoren šut za tri poena, nakon sjajno iscrtane akcije, kojim bi doneo svom timu izjednačenje desetak sekundi pre kraja meča.

Rudi Gober je odigrao fenomenalnu partiju. Flertovao je sa tripl dablom – 10 poena, 8 skokova, 7  blokada. Čini se da nikada u karijeri nije bolje branio pik en rol Džejmsa Hardena i to je u velikoj meri uticalo na efektivnost Bradine igre.

Juti ostaje da se nada čudu i postane prvi tim u istoriji koji je od 0-3 stigao do pobede u seriji.

Podelite vest: