Juta pucala sebi u noge, Hjuston u drugoj rundi

Houston Rockets Plej-of Utah Jazz

Juta pucala sebi u noge, Hjuston u drugoj rundi

Houston Rockets Plej-of Utah Jazz
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 25.04.2019. Foto: nba.com

Košarkaši Jute odigrali su značajno bolji meč od oba prethodna u Hjustonu. Medjutim u momentima kada se utakmica lomila pravili su grešku za greškom i bukvalno predali pobedu domaćim igračima.

Hjuston – Juta, 100:93.

Džezeri su i treći meč za redom prikazali odličnu partiju u odbrani. Njihovi nedostaci na ofanzivnom delu terena su ipak ponovo doneli prevagu. Nemogućnost da pogode otvorene šuteve kao i nespretnost sa loptom u rukama glavnih igrača, pre svega Mičela i Gobera, koštala ih je prilike da učine ovu seriju zanimljivijom.

Priznanje se mora odati igračima Hjustona. Nisu bili raspoloženi u napadu, što je u najvećoj meri zasluga Džezera, ali su i oni sami odigrali briljantno u odbrani. Pogotovo u finišu utakmice kada su posebno stegli u defanzivi, a neke od najbitnijih poteza na tom delu terena načinio je Džejms Harden.

Donovan Mičel je skandaloznom utakmicom završio jako slabu seriju. Postigao je 12 poena, ali uz 4 od 22 iz igre, 0 od 9 za 3 poena i 5 izgubljenih lopti.

Džejms Harden se takodje nije proslavio na ofanzivnom delu terena, šutirao je 10 od 26 iz igre, ali je stigao do svojih 26 poena. Kao što rekosmo, odigrao je sjajno u odbrani, a i statistika to ovoga puta potvrdjuje – 3 ukradene lopte i čak 4 blokade.

Odličnu partiju u dresu Džezera pružio je Rojs O’Nil. Bio je najbolji igrač tima na obe strane terena, siguran u šutu, odlučan prilikom prodora. Postigao je 18 poena (8/13 iz igre, 2/4 za 3) dok je na drugoj strani na sjajan način usporio Džejmsa Hardena.

(FOTO: NBA TV / Twitter)

Hjuston je ovako završio posao u prvoj rundi, stigao do četvrte pobede u pet utakmica i čekirao kartu za polufinale zapada.

 

Podelite vest: