Kris Pol otkrio šta ga najviše “boli” iz perioda u Hjustonu

Houston Rockets

Kris Pol otkrio šta ga najviše “boli” iz perioda u Hjustonu

Houston Rockets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 07.09.2021. Foto: Bleacher Report

Kris Pol je gostovao u “No Chill” podkastu, Gilberta Arinasa. Između ostalog govorio je o odnosu sa Džejmsom Hardenom i stvarima koje ga najviše bole iz tog perioda.

(FOTO: Youtube)

“Sećam se kada si bio u Hjustonu. Rekao sam Jedini način na koji će ovo raditi će biti ukoliko Džejms shvati svoj dar i shvati tvoj dar. Kao trener, moraš imati teške razgovore. A, težak razgovor je ovde bio Džejms, imaš sve do četvrte četvrtine, do poslednjih pet minuta, sve je tvoja igra. Poslednjih pet minuta – lopta je u Polovim rukama” rekao je Arinas, na šta je Pol odgovorio.

“Moraš da budeš sposoban da imaš te razgovore. A stvar koja me je najviše frustrirala je ta da prve godine nisam bio zdrav. To je ludo. Te godine u Hjustonu su nekako nejasne, u određenoj meri, zato što se toliko toga dešavalo u tom periodu. Ali čoveče, bili smo dobri. Bili smo stvarno dobri.”

Nastavio je Pol: “I Džejms, još uvek to govorim, ne postoji čovek koji može da postiže poene kao on. To je ludilo čoveče. Ne bi menjao to iskustvo ni za šta, ali žalim što nismo imali te teške razgovore. Ali najviše od svega, voleo bih da sam uspeo da ostanem zdrav.”

(FOTO: Bleacher Report)

Zaista je tako, kada se vratimo unazad, većina analitičara (a i fanova) veruje da bi Roketsi izbacili Voriorse u čuvenom sedmom meču finala Zapada da se Kris Pol nije povredio. Toliko su bili dobri, došli su na korak od eliminisanja verovatno najbolje ekipe u istoriji košarke.

Pol je konačno došao do velikog finala u protekloj sezoni, ali su ih nakon vođstva od 2-0 Baksi savladali u četiri vezane utakmice i oteli im titulu. Imaće priliku za novi napad na titulu sa Bukerom i družinom, jer je produžio ugovor sa timom.

Podelite vest: