Nema odbrane od Hardena, Hjuston lako sa Jutom

Houston Rockets Plej-of Utah Jazz

Nema odbrane od Hardena, Hjuston lako sa Jutom

Houston Rockets Plej-of Utah Jazz
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 15.04.2019. Foto: s.hdnux.com

Košarkaši Hjustona savladali su Jutu 122:90 i odbranili domaći teren u prvoj utakmici  serije protiv prošlogodišnjeg rivala u polufinalu konferencije.

(FOTO: sportsnet.ca)

Ako se po jutru dan poznaje, ne piše se dobro Juti u seriji protiv Hjustona. Roketsi su ih relativno lako zaustavili u prošlosezonskom polufinalu Zapada, a ako nešto Džezeri ne promene u pristupu, crno im se piše.

Od Džejmsa Hardena nema odbrane. U to se još jednom uverio i trener Jute Kvin Snajder. Taktika koju je postavio, da njegovi igrači usmeravaju Hardena u slabiju, desnu stranu, pokazala se kao bezuspešna. Aktuelni mvp je još jednom pokazao koliko je dobar u ofanzivi, a Majk D’Antoni je posle utakmice izjavio:”Toliko je dobar napadač, da je to smešno.”

Roketsi su vodili tokom cele utakmice. Posle prvog perioda igre bilo je 7 razlike za domaćina, a prednost se popela na 15 na poluvremenu, kada je na semaforu stajalo 59:45.

Košarkaši Jute uspeli su da priprete samo u trećem kvartalu utakmice. Serijom 13:4 prišli su na -5, ali to je bilo sve što su uspeli da urade. Dobili su treći period igre 27:24 i to je jedino čime mogu da se pohvale.

U poslednjoj deonici usledio je blickrig Hjustona, a rezultat 39:19 u ovom periodu igre sve govori. Na kraju ubedljiva pobeda favorita i domaći zadatak za Kvina Snajdera i Jutu pred utakmicu broj 2.

U flertu sa tripl-dablom, Džejms Harden je zabeležio 29 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Klint Kapela je upisao dabl-dabl sa 16 poena i 12 skokova, Erik Gordon ubacio je 17 poena, dok je Kris Pol postigao 3 manje i podelio 7 asistencija.

Najbolji pojedinac u ekipi Jute bio je Rudi Gober sa 22 poena i 12 skokova. Donovan Mičel postigao je 19 poena i uhvatio 5 skokova, ali nije zabeležio ni jednu asistenciju. A Riki Rubio ih je podelio 6, uz 15 postignutih poena.

Podelite vest: