Nije još gotovo, Krauder i Mičel vratili seriju u Hjuston

Houston Rockets Plej-of Utah Jazz

Nije još gotovo, Krauder i Mičel vratili seriju u Hjuston

Houston Rockets Plej-of Utah Jazz
Autor: Uroš Živković Datum objave: 23.04.2019. Foto: slcdunk.com

Džezeri su slavili u 4. meču protiv Roketsa 107:91 i makar malo produžili nadu da mogu da stignu do potpunog preokreta u ovoj seriji.

Konačno su domaći uspeli da zaigraju nešto bolju odbranu, što je i rezultiralo najmanjim brojem poena koji su primili u ovoj seriji, a naročito su zaključali sve puteve ka svom košu u poslednjoj deonici koju su dobili sa neverovatnih 31:12.

Upravo se u toj završnici probudio i Donovan Mičel, koji je ubacio čak 19 poena u poslednjoj četvrtini, od svojih ukupno 31.

On je možda bio junak pobede, na samom kraju, ali odličan meč je odigrao i Džej Krauder koji je držao svoj tim u igri sjajnim šutem i još boljom odbranom i da nije bilo njegove sjajne role u prvom poluvremenu, pitanje je kako bi se stvari uopšte odvijale u samoj završnici.

Krauder je ubacio 18 poena u prvoj polovini utakmice, što je za nekoga ko je u prethodna tri meča postigao ukupno 19, zaista neverovatan iskorak i čak je i Mičel nakon pobede pričao, pre svega, o svom saigraču kao najzaslužnijem za ovaj uspeh.

Pored njih dvojice, dobar meč odigrao je i Riki Rubio sa 18 poena i 11 asistencija, a odličan doprinos sa klupe imali su Rojs O’Nil sa po 11 poena i skokova i sjajnom energijom u odbrani i Derik Fejvors koji je odličan bio pod košem na obe strane. Zabeležio je 12 poena i 11 skokova i sasvim dostojno odmenio Rudija Gobera koji je imao problema sa ličnim greškama.

U Hjustonu, Džejms Harden je imao znatno bolji šuterski učinak od onog na prethodnom susretu (zaista, teško da je moglo gore od toga). Ubacio je 30 poena, uz solidnih 6/12 za tri poena, međutim, izostala su njegova rešenja i pogođeni šutevi u samoj završnici, a imao je i čak 8 izgubljenih lopti.

Kris Pol je odigrao sjajan meč i podsetio na svoje najbolje dane, ali ni njegova odlična partija nije previše pomogla da se izbegne poraz. Ostvario je učinak od 23 poena, 8 skokova, 7 asistencija, 5 ukradenih lopti i 2 blokade.

Sledeći, 5. meč serije, odigraće se za dve večeri u Hjustonu.

Podelite vest: