Nije Šruder, Oladipo je “pobednik”

Houston Rockets Indiana Pacers Miami Heat Potpisi

Nije Šruder, Oladipo je “pobednik”

Houston Rockets Indiana Pacers Miami Heat Potpisi
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 14.08.2021. Foto: Indy Star

Ako ste mislili da je Denis Šruder doneo najgoru odluku što se igrača NBA lige tiče u prethodnom periodu, grdno ste se prevarili. Šruder jeste doživeo potpuni kolaps, što smo već pokrili zasebnim člankom, ali Viktor Oladipo je ipak kategorija za sebe.

Oladipo je odlaskom iz Oklahome zaigrao na neočekivano visokom nivou, stekao status ozbiljnog igrača u ligi, pa čak i dva nastupa na meču svih zvezda (2018, 2019) ali su ga povrede omele da naplati te svoje igre. Česte i teške povrede kolena i tetive kvadricepsa ostavile su veliki trag.

Viktor poslednje dve sezone nije senka igrača kojeg je navijačka baza Indijane vrlo brzo zavolela. Pa i pored tog rizika od težih povreda, Pejsersi su Oladipu ponudili jako unosan ugovor. Pre nego što je “trejdovan” u Hjuston, odbio je četvorogodišnju saradnju za koju bi u zamenu zaradio čak 113M$.

Poredjenja radi, Džulijus Rendl koji je izabran u jednoj od idealnih petorki lige za prošlu sezonu i nakon najbolje godine karijere potpisao je četvorogodišnji ugovor vredan 117M$.

Da stvar bude gora, iako je i u dresu Roketsa igrao rovit i ni blizu nekadašnjeg nivoa, Oladipo je odbio dvogodišnji produžetak saradnje u zamenu za 45M$. Nakon toga je poslat u Majami, gde se ponovo povredio i propustio ostatak sezone.

Stvar se toliko otela kontroli da su novinari u jednom trenutku mislili da će ostati bez tima. Hit, na čelu sa Petom Rajlijem, sačuvao mu je mesto. Oladipo će naredne sezone igrati na veteranskom minimalcu, vrednom nešto manje od 2.4M$. Ukupno je odbio preko 150 miliona.

 

Podelite vest: