Pala prva krv, Voriorsi odneli pobedu

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of

Pala prva krv, Voriorsi odneli pobedu

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 29.04.2019. Foto: bleacherreport.com

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Hjuston 104:100 u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije.

 (FOTO: bleacherreport.com)

Iako je domaći tim vodio tokom većeg dela susreta, najveća prednost iznosila je 9 poena na nešto kraće od dva minuta pre kraja poluvremena. Međutim, posle 24 minuta na semaforu je stajalo 53:53.

Viđena je egal utakmica u kojoj su igrači Hjustona šutnuli čak 47 trojki, a pogodili svega 14. Za dva poena Roketsi su šutnuli svega 27 puta.

Stiv Ker odlučio se da počne utakmicu sa “Odred smrti” petorkom, koju uz ol-star četvorku čini i Andre Igudala. Njih petorica su postigli 94 od ukupno 104 poena svoje ekipe.

U poslednjem minutu utakmice viđeno je mnogo drame. Prvo je Harden pogodio 2+1 na 40ak sekundi do kraja, a zatim je Stef Kari pogodio za tri poena preko Nenea i doneo svom timu 5 poena prednosti na 24.4 sekundi do kraja.

Posle tajm-auta Majka D’Antonija Harden je postigao lake poene. Usledio je tajm-aut Stiva Kera, posle kojeg je lopta išla u ruke Kevinu Durentu, ali je superstar Voriorsa izgubio posle udvajanja igrača Hjustona.

Džejms Harden promašio je izjednačenje, a posle ofanzivnog skoka, Erik Gordon gazi aut-liniju posle čega Kris Pol besni na sudije i dobija drugu tehničku i isključenje. Voriorsi dobijaju prvu utakmicu.

Najefikasniji u ekipi aktuelnog šampiona bio je Kevin Durent, koji je nastavio sa dobrim partijama u plej-ofu. Postigao je 35 poena, uz 5 skokova, 3 asistencije i po 1 ukradenu loptu i blokadu. Stef Kari je svom košgeterskom učinku od 18 poena dodao i 7 skokova i 4 asistencije, dok je Drejmond Grin ubacio 14 poena i zabeležio po 9 skokova i asistencija.

U ekipi Hjustona Džejms Harden zabeležio je 35 poena, 6 asistencija, 4 skoka i 3 ukradene lopte. Erik Gordon ubacio je 27 poena, a Kris Pol je ubacio 17, uz 4 asistencije i po 3 skoka i ukradene lopte.

 

Podelite vest: