Ratnici bez Durenta do kraja polufinalne serije!

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of

Ratnici bez Durenta do kraja polufinalne serije!

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 09.05.2019. Foto: nbcsports.com

Ljubitelji košarke širom sveta, posebno navijači Golden Stejt Voriorsa, dugo su čekali na vesti o povredi najboljeg igrača Ratnika koju je doživeo na meču protiv Hjustona. Kako prenose američki mediji, Kevin Durent neće biti u mogućnosti da pomogne svojim saigračima do kraja serije sa Hjustonom.

U petom meču serije protiv Hjustona, na 2 minuta do kraja treće četvrtine, Kevin Durent se uhvatio za desnu nogu. Nakon toga se uputio u svlačionicu i nije se vraćao do kraja susreta.

Rezultati magnetne rezonance pokazali su danas da Kevin Durent neće putovati put Teksasa zbog blagog istegnuća lista desne noge. Očekuje se da se u toku sledeće nedelje sazna do kada će definitivno odsustvovati superstar Golden Stejta. Prema prvim procenama, ukoliko se njegova ekipa plasira u finale Zapada, Kevin bi trebalo da bude spreman za duele sa Denverom ili Portlandom koji večeras igraju svoj šesti meč.

Golden Stejt će biti slabiji za Durenta, koji u plejofu ove sezone ima učinak od 34.2 poena po meču, ali su i dalje u prednosti u odnosu na Hjuston, koji mora da pobedi u sledećem susretu ukoliko želi da ostane u igri. Golden Stejt itekako zna da pobeđuje bez svog najkvalitetnijeg igrača. Kada je Stef Kari na terenu, a Durent nije, Ratnici na poslednjih 27 mečeva imaju skor 26:1!

Naredni meč između Raketa i Ratnika je na programu u noći između petka i subote od 3 sata nakon ponoći, kada će Harden i drugari biti domaćini.

Podelite vest: