Sjajno drugo poluvreme Stefa Karija, Voriorsi u finalu Zapada!

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of

Sjajno drugo poluvreme Stefa Karija, Voriorsi u finalu Zapada!

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 11.05.2019. Foto: fortune.com

Šampioni nastavljaju svoj pohod na novi trofej! Trijumf u Hjustonu 118:113 i plasman u 5. uzastopno finale Zapadne konferencije sa ukupnih 4:2 u pobedama.

Lišeni pomoći Kevina Durenta, mnogi su ih već otpisali, ne samo za ovaj susret nego i generalno u ovoj seriji, zaboravljajući kakvo oružje u napadu poseduju Ratnici u vidu popularne Spleš braće!

(Foto: Jeff Haynes/Getty Images)

A braća su podelila svoje učinke po poluvremenima, ne baš s namerom, s obzirom da je Stef Kari imao velikih problema sa ličnim greškama u prvoj polovini meča, pa je samim tim kuburio i u šutu iz igre, pošto je očito bio izbačen iz svog prepoznatljivog ritma. Neverovatan je podatak da je Kari poluvreme završio bez postignutog poena, a rezultat na polovini meča je glasio 57:57. Ako je zbog tog podatka bilo zabrinutih navijača Roketsa, a bez ikakve sumnje ih bilo, pa, bilo je to sa vrlo valjanim razlogom!

Inače, bio je ovo prvi put da dvostruki MVP ne postigne nijedan poen u prvom poluvremenu u mečevima doigravanja, a odigrao je ukupno 102 utakmice.

Kari je u drugom poluvremenu ubacio 33 poena, od čega čak 23 u poslednjoj četvrtini. Nakon 0/5 iz igre u prvoj polovini meča, u drugoj je šutirao 9/15, trojke 4/9. U poslednja dva susreta, Stef je ubacio ukupno 45 poena u poslednjim deonicama, šutirajući 6/12 za tri poena.

U prvom poluvremenu ga je odlično odmenio Klej Tompson, koji je sjajno vukao ekipu i ubacio 21 poen. Klej je pogodio i jednu ključnu trojku na samom kraju susreta, koja je najverovatnije i prelomila ovaj meč.

Od samog starta ove utakmice delovalo je kao da su Voriorsi ti koji jure pobedu po svaku cenu, kao da njima gori pod nogama, a ne Roketsima. Agresivnost i borbenost na najvišem nivou, pri jako dobroj igri u odbrani, a uz sve to i prava rešenja u napadu i gosti su u nekoliko navrata imali iznenađujuću prednost od par poena. Usled pomenutih problema Stefa Karija sa ličnim greškama i izostanka njegovog učinka u napadu, drugi iskusniji igrači su morali da preuzmu odgovornost, a ko bi drugi to mogao da bude ako ne Andre Igudala i Šon Livingston. Neočekivano sjajan segment u prvom poluvremenu imao je i Kevon Luni koji je sa nekoliko skokova u napadu, kao i dobrom saradnjom sa Drejmondom Grinom pravio velike probleme domaćima.

Igrači Hjustona su u drugoj polovini meča krenuli nešto agresivnije, možda i sa nešto većom željom, ali to i dalje nije ličilo na igru tima koji, jednostavno, mora da dobije ovu utakmicu. Bilo je tu solidnih poteza, iako se i dalje sve svodilo na šut za tri poena, a nikako im na ruku nije išlo ni postepeno buđenje Karija koji je na svaku mini seriju domaćih, imao direktan i brz odgovor.

(Foto: Fox Sports)

Voriorse su do trijumfa pored Karija i Tompsona, koji je meč završio sa 27 poena i 7 trojki iz 13 pokušaja, predvodili Igudala sa 17 poena, pri odličnom šutu za tri poena 5/8, uz čak 5 ukradenih lopti i 3 asistencije i Drejmond Grin sa 8 poena, 10 skokova i 7 asistencija. Kevon Luni je sa klupe zabeležio 14 poena i 5 skokova, a Livingston je, takođe sa klupe, ubacio 11 poena, za nešto manje od 14 minuta na terenu.

U redovima domaćih, standardno najefikasniji je bio Džejms Harden sa 35 poena, doduše, ponovo pri ne baš sjajnom šutu iz igre 11/25, trojke 6/15, a zanimljivo je da je dosta problema imao sa linije za slobodna bacanja, šutirao je svega 7/12, što je za njega vrlo netipično. Upisao je i 8 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte. Odličan meč odigrao je Kris Pol sa 27 poena (11/19 iz igre, trojke 3/6), 11 skokova i 6 asistencija, dok je uvek borbeni Pi Džej Taker opet jako dobro odradio svoj deo posla i utakmicu završio sa 15 poena, 4 skoka i 3 ukradene lopte.

Voriorsi čekaju protivnika u finalu konferencije i u nedelju uveče će saznati ime svog rivala, a sigurno je da će im svaki dodatni dan odmora značiti, pre svega zbog povreda Kevina Durenta i Stefa Karija, koji je i na ovoj utakmici imao vidljivih problema sa prstom leve ruke.

Podelite vest: