Voriorsi rutinski do prednosti od 2:0

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of

Voriorsi rutinski do prednosti od 2:0

Golden State Warriors Houston Rockets Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 01.05.2019. Foto: mercurynews.com

Igrači Golden Stejta su sjajno iskoristili prednost domaćeg terena i slavili i u drugom meču protiv Hjustona 115:109 za prednost u seriji od 2:0.

Nije ovo bila neka naročito kvalitetna utakmica, domaći su šuterski bili vrlo neraspoloženi, gosti za nijansu manje loši. Voriorsi su stekli minimalnu razliku na samom startu koju su održavali do samog kraja, Roketsi su pokušavali da preokrenu, ali bez previše uspeha.

Ipak bilo je dobrih poteza, borbe na oba kraja terena, a bilo je i dosta zanimljivih i neobičnih situacija, pa i onih komičnih, kao što je sarkastično radovanje Krisa Pola nakon jednog faula koji je dosuđen Džejmsu Hardenu.

Jedna od situacija koja je obeležila ovaj meč je i povreda oka najboljeg igrača gostujuće ekipe, posle nenamernog udarca koji je dobio od Drejmonda Grina. Harden je zbog toga propustio dobar deo prvog poluvremena i, kako je sam rekao na konferenciji nakon meča, po povratku na teren jedva mogao da vidi bilo šta.

On je ipak, i pored toga, bio najefikasniji u svom timu sa 29 poena, pri šutu iz igre 9/19, trojke 3/7, a zabeležio je i 7 skokova i 4 asistencije. Možda će ovo zvučati čudno, ali čini se da je vladajući MVP više problema protivnicima zadavao kada je imao problema sa očima, nego dok ga je vid odlično služio, iz prostog razloga što je tražio alternativna rešenja u napadu, nije se previše oslanjao na šut iz daljine, a svi znaju da je Bradin napadački arsenal mnogo raznovrsniji od forsiranja šuta za tri poena.

Uz Hardena, kod gostiju, Kris Pol je zabeležio 18 poena, 7 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte, Kapela i Taker su uz po 10 skokova upisali 14, odnosno 13 poena, a solidan učinak sa klupe imao je Ostin Rivers sa 14 poena, pri šutu 4/6 za tri poena.

Šampione su do trijumfa predvodili Kevin Durent sa 29 poena, 5 skokova i 4 asistencije, Tompson je ubacio 21 poen, uz 5 skokova i 3 ukradene lopte, dok je Kari imao 20 poena i 5 asistencija. Manjih problema sa povredom imao je i Stef Kari, koji je posle jednog duela u prvoj četvrtini dislocirao prst na levoj ruci, međutim, brzo se vratio na teren, nakon kraćeg ukazivanja pomoći u svlačionici.

U pobedničkoj ekipi bi posebno trebalo istaći Drejmonda Grina koji je, kao i obično, radio apsolutno sve za svoj tim. On je meč završio sa 15 poena, 12 skokova, 7 asistencija i 2 ukradene lopte i ponovo je bio lider na terenu i vukao sve konce igre i u napadu i u odbrani.

Ono što bi Roketse posebno trebalo da zabrine je što su ih Voriorsi relativno lako i rutinski savladali i drugi put, a da ih šut nije baš najbolje služio. Udarni napadački trio tima iz Ouklanda, Durent, Kari i Tompson, je iz igre kombinovano šutirao 23/56, trojke, vrlo slabih, 9/28.

Serija se seli u Teksas, a sledeći meč odigraće se tek u noći između subote i nedelje, što Hjustonu možda i mnogo više odgovara u ovim trenucima.

Podelite vest: