Baksi bez Janisa dočekuju neugodne Pejserse

Indiana Pacers Milwaukee Bucks Plej-of

Baksi bez Janisa dočekuju neugodne Pejserse

Indiana Pacers Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 21.04.2024. Foto: wisportsheroics.com

Milvoki Baksi će u ne baš najboljem raspoloženju dočekati početak plej-ofa. Razlozi su verovatno svima poznati.
Nije baš najbolje krenula sezona za ekipu Baksa, tačnije, krenula je solidno, dok ljudi iz kluba nisu odlučili da smene trenera Grifina, koji je imao dobar skor na 43 utakmice – 33 pobede i 10 poraza. Razlog je bio taj što su Baksi defanzivno bili loši. I jesu, ali je ova odluka bila šokantna, ako imamo u vidu da je nekoliko meseci pre toga potpisan višegodišnji ugovor sa Grifinom.

Stigao je Dok Rivers, a Baksi uopšte nisu izgledali bolje. Naprotiv, iskusni trener ima 17 pobeda i 19 poraza na klupi svoje ekipe, koja u poslednje vreme ne izgleda kao ozbiljna plej-of ekipa, koja ima šampionske ambicije.

Drugi razlog za nešto lošije raspoloženje je to što je Milvoki imao gotovo sigurnu drugu poziciju na Istoku, ali su kraj sezone odigrali ispod svakog nivoa i skliznuli na treće mesto. Mada, ako bismo se bavili teorijama zavere, Janis i ekipa su možda i izbegli Sikserse u prvoj rundi.

Najbitniji, treći razlog je izostanak Janisa Adetokumba, koji neće igrati večeras, zbog povrede lista, ali su velike šanse da nastupi već u meču broj dva.

Sa druge strane Indijana ima veoma dobru sezonu iza sebe, u kojoj su ostvarili 45 pobeda, uz 25 izgubljenih mečeva. Indijana je jedna od najboljih ofanzivnih ekipa lige, tačnije druga, odmah iza odličnih Seltiksa.

Ono što takođe može da raduje Rika Karlajla i ekipu, je to da su nakon ,,All Star” pauze napravili solidan iskorak što se defanzive tiče.

Podelite vest: