Rasprodaja u Indijani

Indiana Pacers

Rasprodaja u Indijani

Indiana Pacers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 07.12.2021. Foto: Feed Lily

Sivilo i mediokritet prodaju ulaznice isključivo u slučaju da imate ultra simpatičnu ekipu. U Indijani su odlučili da to nije slučaj. Po navodima Šamsa Karanije, u taboru Pejsersa spremni su na potpunu reformu tima.

Ova ekipa već duže vreme pliva u nepopularnim vodama, pusta borba za preživljavanje i plasman u plej-of ne zadovoljava tim iz ove zaista košarkaške američke države.

S tim na umu, Pejsersi žele u remont, a većina igrača koji čine okosnicu tima su dostupni u trejd razgovorima. U ovoj priči izuzet je Malkolm Brogdon. On je potpisao rani produžetak ugovora sa Pejsersima nedavno, pa iz tog razloga ne može biti trejdovan najmanje godinu dana.

Trio igrača koji su iskočili u prvi plan jesu Keris Lavert, Domantas Sabonis i Majls Tarner.

Sabonisovo ime se sada prvi put pominje kao dostupno, za razliku od Majlsa Tarnera, koji kao da je čitavu večnost deo trejd spekulacija. Keris Lavert se nije propisno ni predstavio kao član Pejsersa, zbog raznih povreda i bolesti, ali u upravi tima su odlučili da on nije igrač koji će pogurati njihov tim ka konkurisanju za titulu.

Između ostalog, Indijana želi da pronađe više minuta za svoje novajlije, Krisa Duartea i Ajzeu Džeksona, izbore na ovogodišnjem draftu. Duarte je već pokazao da ima kvalitet za NBA ligu i favorit je trenera Karlajla.

Pejsersi su prošlog leta zaposlili Rika Karlajla, kao novog-starog trenera tima, ali ni uspešni strateg nije mogao bolje od skora 10-16 nakon nešto više od četvrtine regularnog dela sezone.

Podelite vest: