Start iz snova za Duartea

Indiana Pacers

Start iz snova za Duartea

Indiana Pacers
Autor: Datum objave: 30.10.2021. Foto: Beale Street Bears

Kris Duarte, 13. pik ovogodišnjeg drafta dugo je čekao na svoju šansu u najjačoj ligi sveta, a sada živi svoj san.

Za ovog igrača vezano je mnogo zanimljivosti, a jedna od njih jeste ta da je, iako ruki, stariji od mnogih NBA zvezda koji sada već “gaze” svoju četvrtu-petu sezonu, kao što su Džejson Tejtum, Trej Jang, Luka Dončić i još mnogo igrača.

Ipak, Kris trenutno definiše onu staru kako se upornost itekako isplati. Zablistao je još na otvaranju druge večeri sezone kada je u porazu Pejsersa od Šarlota bio među najboljim pojedincima svoje ekipe. Na toj utakmici Duarte je postigao 27 poena i uhvatio pet skokova uz fenomenalne procente. Ujedno, postavio je i rekord franšize kao ruki sa najviše poena na debiju za Indijanu ikada.

Odmah nakon sjajnog debija Duarte je nastojao da dokaže da u pitanju nije bila sreća i da je 24-godišnji bek u ligu došao spreman za ozbiljnu ulogu.

Sjajne partije nizale su se jedna na drugom. On je sada na šest odigranih utakmica i trenutno je definitivno novajlija koji je najviše pokazao, a u prilog tome idu i brojke. Prosečno po utakmici Kris za sada beleži 18.7 poena, 4.5 skokova i nešto manje od dve asistencije, uz skoro jednu ukradenu loptu.

Sinoćnu utakmicu protiv Bruklina krenuo je silovito i bio dvocifren već u prvoj četvrtini. Indijana je izgubila utakmicu, a on je ubacio 19 poena, četiri skoka i dodao dve asistencije. Ipak, možda i najbitnije kod njega je što već sada pokazuje taj “ubilački instinkt”. Kada je neizvesno, ne plaši se da uzme loptu i napadne obruč.

Pejsersi su sezonu započeli poprilično loše. Na skoru su 1-5, ali dobra stvar je što su u ovom momku dobili odličnog igrača za rotaciju koji već igra kao veteran. Sezona je duga, videćemo kako će se odvijati priča Krisa Duartea i kako će reagovati kada se na teren vrate Ti Džej Voren i Kris Levert. Isto tako, biće zanimljivo videti da li će se Indijana sa njima uključiti u trku za plej-of.

 

Podelite vest: