Veliki šok! Tajrik Evans pao na doping testu!

Indiana Pacers

Veliki šok! Tajrik Evans pao na doping testu!

Indiana Pacers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 17.05.2019. Foto: indystar.com

Au, kakav šok. Igrač Indijana Pejsersa, Tajrik Evans, izbačen je iz lige i doživotno suspendovan.

Tajrik će tek za dve godine moći da se žali na ovu odluku.

Evans nije ranije kažnjavan od strane lige, samim tim s obzirom na oštrinu kazne zaključujemo da je u pitanju korišćenje neke od najtežih supstanci: metamfetamin, kokain, LSD, kao i opijati – heroin, kodein ili morfin.

Ovo nije prvi slučaj ovakve vrste u NBA ligi. O Džej Mejo je u julu 2016. godine zaradio istu zabranu. Nekada jedan od najtalentovanijih bekova lige mogao je da se vrati u NBA prošlog leta, ali nijedan od timova nije razmatrao tu opciju.

S druge strane, Kris Andersen je iz istih razloga kažnjen u januaru 2006. godine. 2008. je dobio mogućnost da uloži žalbu i ponovo postane NBA, što je i učinio. Popularni “Birdman” odigrao je još 9 sezona u ligi nakon incidenta.

Evans je ove sezone beležio 10.2 poena, 2.9 skokova, 2.4 asistencije za Indijana Pejserse. U svojoj prvoj godini u ligi, igrajući za Sakramento Kingse, proglašen je najboljim novajlijom u ligi.

Pejsersi su odlučili da ne okrenu ledja igraču, kako to obično biva u sličnim situacijama, već su pružili podršku svom dosadašnjem članu.

Šteta. Evans je ulaskom u ligu pokazao da poseduje ogroman potencijal. Nakon toga je nekoliko godina tražio sebe u ligi koja se totalno promenila u samo par sezona. Uspeo je da pronadje dobitnu formulu prošle godine kada je dominirao u dresu Memfisa. Ove je igrao značajne minute u ozbiljnoj ekipi, a sada saznajemo da su mu to možda i poslednje utakmice u NBA karijeri.

Podelite vest: