Analiza Drafta, Los Andjeles Klipers

Analiza drafta LA Clippers

Analiza Drafta, Los Andjeles Klipers

Analiza drafta LA Clippers
Autor: Datum objave: 21.08.2021. Foto: tennessee athletics

51. pik - BiDžej Boston

Brendon Boston mladji ili Bi Džej Boston, rođen je 28. novembra 2001. godine u Džordžiji. Ovaj devetnaestogodišnjak visok je 1.98cm i igra na poziciji niskog krila i beka. Srednju školu započeo je u Džordžiji, ali se 2019. prebacio u “Sierra Canyon”, gde je bio saigrač Lebronovom sinu, kao i sinu Dvejna Vejda, Broniju i Zairu. Srednju školu završio je sa 18.4 poena i 5.4 skoka po meču, nakon čega dobija ponudu Kentakija kao prospekt od “5 zvezdica”. Obećavao je ovaj mladić, očekivalo se da će biti u prvih 5 pikova, ali nekonstantne partije na koledžu dovele su do čak 51. pozicije. Iskren da budem, pružio je par vrlo dobrih partija, završio je sezonu sa prosekom 11.5 poena, 4.5 skoka i 1.3 ukradene lopte po meču, ali to je bilo daleko ispod očekivanja.

Prednosti

Bi Džej je trenutno mač sa dve oštrice. Igrač koji ima ogroman potencijal, ali trenutno, samo to. Na trenutke je izgledao kao vrhunski strelac, zbog svoje visine i vidno izraženog talenta za postizanje poena, imao je nekoliko sjajnih poenterskih utakmica. Bitan deo njegovog ofanzivnog arsenala su šut posle jednog ili dva driblinga, kao i šut iz skoka unazad, ali sve to zahteva još puno rada. Mogao bi biti dobar šuter nakon pasa, takozvani ‘catch and shoot‘, pokazao je dosta potencijala u tom segmentu igre. Zna da pronadje slobodan prostor, pokretljiv je i pogadjao je u solidnim procentima iz tih situacija. Najbolja stavka u njegovoj igri je tranzicija, najviše poena je postigao iz nje i veoma je snalažljiv u brzim završnicama. Kako je sezona odmicala sve bolje je čitao igru, pa je imao neka atraktivna dodavanja, ali i dalje je to daleko od kvaliteta u njegovoj igri. Defanzivno se dobro snalazio u čitanju igre protivnika i krađi lopte pri pasu, što govore brojke ukradenih lopti po meču, mnogo više je to radio u srednjoj školi negoli na koledžu.

Mane

Kada su nedostaci u pitanju, Brendon ima mnogo toga na čemu treba da radi. Ali nije on jedan od onih košarkaša koji moraju da menjaju kompletan stil igre, ne, on samo mora da usavrši svoju trenutnu igru i mogao bi da bude NBA starter kroz par sezona. Mučio se dosta u postizanju poena uz kontakt, šutirao je 40%(26/65) iz reketa, što je baš mali procenat kada uzmemo u obzir njegovih skoro 2 metra i raspon ruku od 210cm. Nekonstantan šuter, ali pre svega loša selekcija šuta, u par navrata je šutirao samo da šutne, bez razmišljanja. Ne koristi svoju visinu najbolje kod šuta jer mu je izbačaj nizak.

Odbrana – kritična, iako je imao neke dobre momente, obično je nezainteresovan, ima spore noge i mora da poradi na čvrstini. Loše izlazi iz pika, što je takođe posledica nedostatka snage. Kada je bio na svom nivou defanzivno, izgledao je kao NBA igrač, ali te situacije moraju da budu češće i konstantnije.

Situacija

Kao i ostale novajlije, Bi Džej će verovatno tražiti svoj prostor u situacijama kada sastav bude limitiran. Mimo toga, očekujemo da svoju igru polira u razvojnoj ligi. Sve je veći broj igrača prethodnih sezona koji su dolazili do ozbiljnih ugovora nakon dominacije u “G” ligi, samo pogledajte Midltona i Dankana Robinsona.

Podelite vest: