Analiza meča: Dalas preuzeo vođstvo

Dallas Mavericks LA Clippers Plej-of

Analiza meča: Dalas preuzeo vođstvo

Dallas Mavericks LA Clippers Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 27.04.2024. Foto: Sports Illustrated

Ocene Mavsa

Kajri Irving – 9

Magija Kajrija Irvinga viđena je na svakom koraku drugog poluvremena. Neverovatne poenterske sposbnosti u punom prikazu. Kajri je imao tek 2 poena u prvom, ali je i u tim momentima imao značajan doprinos na igru, na obe strane terena.

Luka Dončić – 8,5

Nije bilo ovo Lukino veče što se šuta tiče, ali ruku na srce uzeo je i pregršt teških šuteva, u poslednjim sekundama napada. Individualna odbrana nije bila na niovu iz prošle utakmice, igrači Klipersa su u nekoliko navrata lako probijali pored njega i stvarali višak. Ipak, ofanzivno, kontrola utakmice, diktiranje tempa svog tima, očekivano perfektni.

Danijel Gaford – 8

Velika partija Danijela Gaforda, najbolja u ovoj seriji. Zatvorio je reket u više navrata. Zaustavljao prodore protivničkih bekova i krilnih igrača, a pride pokazao da ume i ofanzivno da doprinese. Sa ovakvom igrom visoke linije, Dalasu je garantovan prolazak.

Pi Džej Vašington – 7,5

Eto i novog nadimka, to jest radnog mesta, Dončićev telohranitelj. Šalu na stranu, čvrstina i borbenost Gaforda i Vašingtona otključali su mnoga vrata Dalasu. Moram priznati da to nikako nisam video, dok su igrali za Vašington i Šarlot, ali očigledno je jako lako uklopiti se u sivilo.

Derik Džouns mlađi – 7,5

Još jedno lepo iznenađenje za mene je preskok ozbiljne mentalne blokade Džounsa mlađeg. Mnogi igrači ne uspeju da “prebace” u glavi i preskoče tu prepreku – šut spolja, za 3 poena, u plej-ofu im oduzme i noge i stabilnost, ali “DJJ” to nije dozvolio. Ono malo šuteva što uzme, šutira sa samopouzdanjem, a jako pametno se kreće bez lopte i traži situacije i mesta na terenu na kojima je kvalitetniji od perimetra.

Maksi Kleber – 7

Posle užasne partije u uvodnoj utakmici serije, dve jako stabilne utakmice Nemca. Par pogodaka u prošlom meču kao da su vratili samopouzdanje, pa sada i defanzivno izgleda kao onaj stari. U par poseda čak preko celog terena pritiskao Džejmsa Hardena.

Derik Lajvli drugi – 8

Gaford i on dele minute u svojoj ulozi, a i jedan i drugi su sinoć bili fantastični. Lob pretnje u svakom posedu, daju Mavsima vertikalnost i lagano rešenje protiv iskakanja protivnika nakon pika, kakvo u prethodnim sezonama nisu imali. Odličan doprinos, a kada se uzme u obzir da je momak ruki, još bitnije, da se nosi sa ozbiljnim stvarim u privatnom životu, sve dodatno dobija na težini.

Džoš Grin – 7,5

Eto pravog Grina. Uzeo je dva šuta za 3, pogodio jedan, ali oba su bila rezonska i sa samopouzdanjem. Defanzivno standardno energičan, sa nekoliko poteza koji su digli publiku na noge i poremetili ritam protivnika.

Dante Egzum – 6,5

Dante je možda jedini igrač Dalasa koji se trenutno ne snalazi u potpunosti u svojoj ulozi, mada je i on izgledao bolje nego u prošlom meču. Ne uspeva da doprinese poenterski, ali je i defanzivno, kao i sa loptom u rukama izgledao sigurnije. Želimo mu da par šuteva spolja završi unutar obruča, kako bi povratio samopouzdanje.

Podelite vest: