Bledso u Klipersima, razmena sa Memfisom

"Trejdovi" LA Clippers Memphis Grizzlies

Bledso u Klipersima, razmena sa Memfisom

"Trejdovi" LA Clippers Memphis Grizzlies
Autor: Datum objave: 16.08.2021. Foto: bleacherreport.com

Nije se dugo zadržao u Memfisu Erik Bledso. Nakon svega devet dana od dolaska iz Nju Orleansa, iskusni plejmejker ponovo pakuje kofere, ali ovog puta leti za Kaliforniju gde će se priključiti ekipi Los Anđeles Klipersa. U zamenu za njega Grizliji će dobiti Patrika Beverlija, Režona Ronda i Danijela Oturua.

Ovim trejdom se Bledso vraća na mesto odakle je sve počelo. On je 2010. posle godinu dana provedenih na Univerzitetu Kentaki, kao 18. pik draftovan od strane Oklahoma Siti Tandera, ali je odmah prosleđen upravo Klipersima. Iako je imao solidan učinak u svojoj prvoj sezoni, već u drugoj gubi minutažu usled dolaska Krisa Pola. U timu je ostao do 2013. kada biva trejdovan u Finiks u kom beleži rekordne brojke tokom pet sezona i oživljava karijeru. Nakon toga prelazi u Milvoki u kome se zadržava tri sezone, da bi prošlu sezonu završio u Pelikansima beležeći prosečno 12.2 poena, 3.8 asistencija i 3.4 skoka za 29.7 minuta po utakmici.

Put Memfisa će plejmejker Ražon Rondo, koji za svega 18 utakmica u Klipersima nije ubedio stručni štab, predvođen Tajronom Luom, da može doneti preko potrebno iskustvo u organizaciji igre.

Takođe i ljubimac navijača Patrik Beverli napušta tim. Igrač koji je kupio navijače upravo svojom požrtvovanošću, srčanošću i dobrom igrom pre svega u odbrani, napušta ekipu nakon četiri sezone.

Prošlogodišnji 33. pik Daniel Oturu imaće priliku za dokazivanje. U svojoj prvoj sezoni nije beležio impresivne brojke kao na Univerzitetu Minesota, na kojem je u poslednjoj sezoni beležio 20,1 poena i 11,3 skokova po meču. Nije imao ni preveliku priliku da se dokaže pored značajno iskusnijih igrača na svojoj poziciji.

Ovim trejdom Klipersi još jednom pokazuju svoju odlučnost ne samo da pokušaju da pariraju konkurenciji u izuzetno jakoj zapadnoj konferenciji, nego i da sastave tim dostojan osvajanja titule u NBA ligi, koja im je za sada izmicala.

Podelite vest: