Čikago prekinuo niz Klipersa

Chicago Bulls LA Clippers

Čikago prekinuo niz Klipersa

Chicago Bulls LA Clippers
Autor: Datum objave: 15.11.2021. Foto: WGN-TV

Demar DeRozan je postigao 35 poena, 5 asistencija i 7 skokova, a Zek Lavin je dodao 29 poena i 8 skokova kako bi pomogali Čikago Bulsima da pobede Los Anđeles Kliperse rezultatom 100-90 u nedelju uveče, te tako prekinu niz od sedam pobeda Klipersa.

Lonzo Bol je upisao 10 poena za Bulse, koji su iskoristili izdašne količine talenata iz grada Los Anđelesa da bi pobedili. DeRozan je rodom iz Los Anđelesa koji je otišao na koledž USC, dok su Lavin i Bol pohađali UCLA.

“Borili smo se”, rekao je trener Bulsa, Bili Donovan nakon što je njegov tim držao Kliperse na 35.8% šuta iz igre i 32.4% za tri poena. „Svi koji su ušli u igru, pomogli su. Bila je to igra u kojoj smo bili kolektiv. Tako da, da, bio sam zadovoljan načinom na koji smo igrali odbranu.”

Pol Džordž je postigao 27 poena i imao 11 skokova i 4 asistencije, dok je Erik Bledso dodao 21 poen, 6 skokova i 3 asistencije. Los Anđeles Klipersi su izgubili prvi put od 29. oktobra, od Portlanda. Džordž i Redži Džekson, koji predvode Kliperse sa više od osam pogođenih šuteva za tri poena po utakmici, večeras su iskombinovali 5 od 21. Džekson je postigao 13 poena, iz igre je šutirao 4 od 17.

Aleks Karuso iz Bulsa, bivši igrač Lejkersa, koji je u svojoj prvoj sezoni u Čikagu, postigao je samo 7 poena, ali je imao 9 skokova i zaustavio šutere Klipersa, za 39 minuta provedenih na terenu.

„On je jedan od igrača sa najvećim koeficijentom inteligencije sa kojima sam igrao“, rekao je DeRozan o Karuzu. “To nam čini igru mnogo lakšom kada je on na parketu.”. Čikago počinje put od pet utakmica, koje uključuje posetu Lejkersima u ponedeljak..

„Naši momci su se umorili“, rekao je trener Klipersa, Tajron Lu o porazu dan posle pobede nad Minesota Timbervulvsima 129-102. „Zabrljao sam, dao sam im mnogo minuta. To je bilo na meni, pa kako god. Započećemo novi pobednički niz.”.

Podelite vest: