Džordž prejak za oslabljene Maverikse

Dallas Mavericks LA Clippers

Džordž prejak za oslabljene Maverikse

Dallas Mavericks LA Clippers
Autor: Datum objave: 22.11.2021.

Odličan otpor pružio je Dalas u očekivano tvrdoj utakmici u “Stejpls centru”, ali poslednji nalet Klipersa nisu uspeli da zaustave. Konačan rezultat 97:91.

Najefikasniji u taboru ekipe Tajrona Lua bio je Pol Džordž sa 29 poena, od kojih je 12 postigao u trećoj četvrtini koja je, ispostaviće se, na kraju bila i presudna.

Džordža su pratili sjajni Redži Džekson i Ivica Zubac sa 23, odnosno 16 poena i deset skokova. Pored 23 poena Džekson je dodao i četiri asistencije, ali ono što je mnogo važnije, postigao ključne poene na kraju meča i odlučio pitanje pobednika.

Najbolji u dresu Dalasa bili su odlični Kristaps Porzingis sa 25 poena i Džejlen Brunson sa 20 poena i osam asistencija.

Na njihovu žalost, šut za tri poena na večerašnjem meču bio je jako loš i čini se da je to možda i ključan razlog zbog čega su izgubili ovaj meč. Sve ukupno za tri poena Maveriksi su šutirali 6/30, dok su Klipersi bili na 12 pogodaka iz 29 pokušaja.

Prvo poluvreme bilo je jako grubo kao što smo već napomenuli, ali je Dalas uspeo da napravi osetljiviju prednost i odlepi sa na +9. Ipak, Klipersi su uspeli da se saberu i mini serijom na pauzu odu sa pristojnih -1. Rezultat na kraju druge deonice bio je 46-47.

Tokom trećeg dela utakmice ekipa iz Los Anđelesa pravi još jednu seriju i ovaj put odlaze na +10, prednost koju su bez većih problema uspeli da zadrže do samog kraja.

Pokazali su zube Maveriksi trojkom Hardaveja mlađeg kada su se ponovo spustili na tri poena zaostatka, ali tada sledi još jedna serija Klipersa od devet poena, kada je rezultat bio 87:75.

Pri kraju meča činilo se da Dalas ponovo može da se vrati u meč, ali je sudija poništio poene Brunsona, nakon čega su usledili poeni Redžija Džeksona za overavanje pobede.

Ovom pobedom Klipersi idu na skor 10-7, dok Dalas ima pobedu manje, ali i utakmicu manje.

Šansu da se revanširaju Džordžu i kompaniji Maveriksi će imati već u utorak, najverovatnije pojačani Lukom Dončićem.

 

 

 

 

Podelite vest: