Fenomenalni Kevin Durent zakazao polufinale sa Hjustonom!

Golden State Warriors LA Clippers Plej-of

Fenomenalni Kevin Durent zakazao polufinale sa Hjustonom!

Golden State Warriors LA Clippers Plej-of
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 27.04.2019. Foto: heightline.com

Predvođeni nezaustvaljivim Kevinom Durentom, Golden Stejt Voriorsi su na gostujućem parketu savladali ekipu Los Anđeles Klipersa rezultatom 129:110 i tako rešili ovu izuzetnu seriju u svoju korist za konačnih 4:2.

Popularni Kej Di je od samog starta krenuo furiozno, pogađajući iz svih mogućih pozicija. Na kraju je meč završio sa 50 poena, od čega je čak 38 postigao u prvom poluvremenu!

Klipersi su dobro otvorili meč, u jednom momentu otišli i na +10, ali nisu imali šanse protiv razgoropađenog Durenta, za koga, kada je u ritmu, gotovo da nema odbrane.

Pored Durenta, sjajnu partiju pružio je i Drejmond Grin, koji je osvario tripl-dabl sa 16 poena, 14 skokova i 10 asistencija. Takođe je imao i 4 blokade. Stef Kari nije previše forsirao na ovom meču. Postigao je 24 poena, uz po 6 skokova i asistencija.

Sa druge strane, tandem koji je sa klupe davao krila Klipersima i zajedno beležio skoro 45 poena u proseku u ovoj seriji, bio je ispod nivoa sa prethodnih mečeva. Lu Vilijams nije uspeo da pronađe svoj napadački ritam i meč je završio sa samo 8 poena uz očajan šut iz igre 3/21. Doduše, igrači Golden Stejta su odigrali savršenu odbranu na njemu i gotovo da nije imao lak šut na meču. Montrezl Herel je postigao 10 poena.

Najefikasniji pojedinac u ekipi Klipersa bio je Italijan Danilo Galinari, koji je postigao 29 poena. Pratili su ga Gildžeus-Aleksander sa 22 i Patrik Beverli sa 11 poena, fenomenalnih 14 skokova i 7 asistencija.

Ekipa koju sa klupe predvodi Dok Rivers je ovu seriju odigrala iznad svojih mogućnosti i čak dva puta za redom nanela poraz ekipi Golden Stejta u gostima, što se nije desilo od 2016. godine i čuvenog finala sa Klivlendom. Na kraju, igrači Klipersa su doblili zaslužene aplauze od svojih navijača za sve što su uradili u toku ove sezone.

Polufinalna serija počinje već u nedelju od 21:30, kada Golden Stejt Voriorsi dočekuju Hjuston Roketse. Nema sumnje da nas prava uzbuđenja tek očekuju.

Podelite vest: