Finiks – Klipersi, 1:0 (ocene)

LA Clippers Phoenix Suns Plej-of

Finiks – Klipersi, 1:0 (ocene)

LA Clippers Phoenix Suns Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.06.2021. Foto: ABC15 Arizona

Ocene Los Andjeles Klipersi

Pol Džordž – 8,5

Oladio se Džordž kako je utakmica odmicala, pogodio je i pregršt teških šuteva što mu je možda i napravilo problem u nastavku utakmice. Zadovoljavao se tim teškim pokušajima i nije napadao obruč kako je to činio u poslednje četiri utakmice protiv Jute. Dobra utakmica Pola, na momente fenomenalna, ali može on to i bolje, tačnije konstantnije.

Redži Džekson – 8

Ako je Ejton otkrovenje Sansa, Redži Džekson je otkrovenje čitave lige od strane Tajrona Lua u ovom plejofu. Nastavio je sa strašno dobrim partijama. Staloženost koju pokazuje tokom ovog niza Klipersa je nešto što mu je nedostajalo tokom čitave karijere kako bi ispunio potencijal. Kreacija driblinga i šuta za sebe, kao i za saigrače, je na visokom nivou.

Markus Moris – 6,5

Ponovo jedna tačka nestajanja za Morisa koji igra po sistemu toplo-hladno u plejofu. Bio je agresivan na samom startu meča, ali je par promašenih šuteva oduzelo samopouzdanje.

Nikolas Batum – 7

Francuz očekivano solidan, kao i tokom svih mečeva do sada. Mogao je da šutira bolje, par lopti je ispalo iz obruča, ali sve u svemu solidno izdanje.

Terens Men – 7,5

Nije imao Men ni približan protagonizam iz prethodnog susreta kada je spalio Jutu Džez, ali je ponovo odigrao jako korektno u svojoj ulozi. Najbitnije za njega šutirao jako dobro spolja.

Režon Rondo – 7,5

Možda i najbolji meč u plejofu Režona Ronda nije overen pobedom od strane Klipersa. 8 poena i 7 asistencija, bez izgubljene lopte.

Luk Kenard – 7

Kenard nastavlja sa solidnim izdanjima otkako ga je Lu instalirao u rotaciju. Moraće da poradi na defanzivi kako bi ostao duže na terenu tokom plejof utakmica.

Ivica Zubac – 7

Lu nastavlja sa “small ball” varijantom u velikom delu utakmica, pa to šteti minutima Ivice Zubca, ali hrvatski internacionalac pošteno odradjuje svoje minute. Čvrsto u reketu na obe strane, muški u defanzivi.

Patrik Beverli – 7

Nije bio ni približno jednak faktor kao u prošlom meču, ali je dao sve od sebe da osujeti nosioce lopte kod Sansa. Nije naštetio svom timu.

Demarkus Kazins – 7

Odlično prvo i bledo drugo poluvreme za Kazinsa, koji je na kraju završio sa slabih -11 na parketu iako je doneo prevagu u prvom delu. Razumljivo, s obzirom da nije igrao velike minute da ni kondicija nije na zavidom nivou.

Tajron Lu – 7,5

Ne može se u ovom trenutku zameriti ništa Luu. Njegov tim je bio na bukvalno jedan posed u poslednjem minutu protiv odlične ekipe i to na teškom terenu u gostima. Videćemo kakve modifikacije će doneti za naredni susret. U seriji protiv Jute je svojim potezima promenio tok serije.

Podelite vest: