Finiks – Klipersi, 2:0 (ocene)

LA Clippers Phoenix Suns

Finiks – Klipersi, 2:0 (ocene)

LA Clippers Phoenix Suns
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 23.06.2021. Foto: The Oklahoman

Ocene Finiks Sans

Devin Buker – 7

Ni približno kvalitetan kao u prvom susretu, dozvolio je da mu Beverli udje pod kožu i da ga isfrustrira. Nije bio u “zoni” na koju smo od njega navikli tokom doigravanja. Prelazna ocena zbog pogotka dvadesetak sekundi pre kraja za vodjstvo svog tima.

Diandre Ejton – 9

Mašina. Drugačije ne mogu opisati produkciju Ejtona u plejofu, kao ni na sinoćnjoj utakmici. Skuplja sve skokove, brani sve protivničke igrače i zida reket. Efikasnost na ofanzivnom delu terena je nešto što se retko vidja.

Mikal Bridžes – 7

Mikal kao da je van šuta već par mečeva, večeras je kulminiralo sa nekoliko promašenih otvorenih pogleda. Pre svega onaj poslednji, kada su Sansi mogli do prednosti. Srećom po njega lopta je završila u posedu Sansa, a Ejton pogodio za pobedu. Očekivano dobar u defanzivi što mu donosi prelaznu ocenu.

Dže Krauder – 6,5

Za razliku od Bridžesa, Kraudera nije bilo preterano ni u defanzivi. Nije uspeo ni da iznervira protivničke napadače, što mu je očigledno deo posla. Zna da udje u periode gde jednostavno ne postoji ni kao opcija u ofanzivi i trenutno prolazi kroz jedan od tih.

Kamerun Pejn – 9

Partija karijere Kameruna Pejna. Rekord po broju postignutih poena bilo što se regularnog dela ili plejofa tiče. Ponavljam još jednom, nema igrača koji je ostao ispred Pejna kada ovaj krene u dribling tokom čitavog plejofa. Nije drukčije bilo ni večeras. Najbolji akter susreta.

Kamerun Džonson – 7,5

Pisali smo već o stabilnoj igri i staloženosti Kameruna Džonsona. Samo je potvrdio naše reči večeras i pokazao da je više od čistog trojkaša.

Tori Kreg – 6,5

Nije bio Kreg efikasan i učinkovit kao u prethodnom susretu.

Dario Šarić – 7,5

Solidna rola Darija Šarića ponovo. Učvrstio je Sanse, koristio “small ball” u odredjenoj dozi i zaustavio minute Kazinsa iz prošlog meča.

Ituan Mur – 7

U dosta drugačijoj varijanti i ulozi u odnosu na onu koju ima tokom čitave karijere, Mur doprinosi solidno ekipi Montija Vilijamsa. Tri asistencije i pet skokova za samo 11 minuta na terenu.

Monti Vilijams – 7,5

Mogao je Monti bolje sinoć, dozvolio je da njegovom timu iscuri solidna zaliha u poslednjoj četvrtini, ali se “izvadio” sjajnim napadom za pobedu. Zanimljivo da Finiks nije imao tajmaut na 0,9 sekundi do kraja ali je Monti uspeo da nacrta perfekciju za vreme dok su sudije utvrdjivale kojoj će ekipi pripasti lopta.

Podelite vest: