Finiks – Klipersi, 2:0 (ocene)

LA Clippers Phoenix Suns

Finiks – Klipersi, 2:0 (ocene)

LA Clippers Phoenix Suns
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 23.06.2021. Foto: The Oklahoman

Ocene Los Andjeles Klipersi

Pol Džordž – 8,5

Pored činjenice da nije bilo njegovo šutersko veče pronašao je način da ostavi svoj pečat na ovoj utakmici. Pogodio je čak dva puta u poslednjem minutu za prednost svog tima, ali je promašio ključna bacanja za overu pobede, najmanje produžetka.

Redži Džekson – 8

Stabilno izdanje Džeksona, po ko zna koji put. Da ga nije bilo na ovom nivou u plejofu Klipersi verovatno ne bi prošli ni pored Mavsa.

Markus Moris – 6,5

Ne treba biti preterano kritičan prema Morisu, očigledno ga muči povreda kolena.

Nikolas Batum – 7

U dosta smanjenoj roli Batum je ponovo odigrao korektno. Lu se odlučio da večeras u većoj meri izbegne “small ball” i to je koštalo neke momke minuta, medju kojima i Francuza.

Terens Men – 7,5

Men takodje nije imao puno prostora, ispod 20 minuta za momka koji je svakako u top 3 igrača Klipersa u poslednjih nekoliko mečeva. Uspeo je da bude produktivan i u smanjenoj ulozi. Mora bolje, to jest pametnije u nekim situacijama u defanzivi. Poklonio Finiksu par lakih poena prekršajima.

Režon Rondo – 7

Još jedna korektna rola Ronda. Pogodio je dve trojke na početku meča, ostavio Kliperse u priključku, ali je kako se bližio kraj bio sve nesigurniji. Par lepih asistencija.

Luk Kenard – 7,5

Kenard je bio odličan u poslednjoj četvrtini i glavni je razlog zbog kojeg su se Klipersi vratili u meč. Ponavljamo, mora napraviti iskorak u odbrani kako bi mogao da “uzme” više minuta tokom utakmice.

Ivica Zubac – 7,5

Ejton ga jeste nadigrao, ali muški se borio Ivica Zubac tokom čitavog meča. Pokušavao da pomogne na sve strane, svirana su mu i dva prekršaja koja možda nisu zaslužena. Pogodio sigurno u finišu utakmice kada mu se ukazala prilika.

Patrik Beverli – 8,5

Perfektna odbrana Beverlija, pa i udarac glavu o glavu sa Bukerom, verovatno planiran. Šalu na stranu, nije bilo loše namere Beverlija, a tokom čitavog meča je bio kao privezak najboljem igraču Finiksa. Pogodio dve trojke u bitnim momentima.

Demarkus Kazins – 6,5

Ništa od Kazinsa na ovom meču, shvatio je to i Lu rano i povukao ručnu.

Tajron Lu – 7,5

Ponovo jedan meč u kojem Lu može da žali, ali i da bude zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala. Uspeva da nadje načine da njegova ekipa poentira i u momentima u kojima je odbrana Finiksa na vrhuncu, a navijači u ekstazi. Svakako da će im prijati da igraju pred domaćom publikom.

Podelite vest: