Herojska igra i istorijski preokret Klipersa za neočekivani brejk!

Golden State Warriors LA Clippers Plej-of

Herojska igra i istorijski preokret Klipersa za neočekivani brejk!

Golden State Warriors LA Clippers Plej-of
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 16.04.2019. Foto: nba.com

Maestralnom igrom, puleni Doka Riversa, uspeli su da nadoknade 31 poen zaostatka, što je najveći deficit koji je jedan tim nadoknadio u plej-ofu ikada, i slave u neverovatnom meču rezultatom 135:131!

Jedan od junaka meča bio je Lendri Šamet, koji je pogodio trojku 16 sekundi pre isteka meča za vođstvo Klipersa od 133:131. Nakon toga, Stef Kari je promašio šut za tri poena, a Montrezl Herel je potvrdio pobedu sa linije penala nekoliko sekundi pre kraja meča.

Glavni i odgovorni ‘krivac’ za ovaj neverovatan preokret je magični Lu Vilijams, za koga ekipa Voriorsa nije imala apsolutno nikakvog rešenja. Pogađao je iz gotovo nemogućih situacija… Meč je završio sa 36 postignutih poena, 12 u poslednjoj četvrtini, uz šut iz igre 13/22 i fenomenalnih 11 asistencija.

Nije popularni ‘Sweet Lou’ jedini odigrao maestralan meč. Fenomenalnu partiju je pružio i Monrezl Herel, koji je bio bukvalno ne pogrešiv, postigao je 25 poena uz fantastičnih 9/9 iz igre i 10 skokova. Danilo Galinari je meč završio sa 24 postignuta poena.

Sa druge strane, najefikasniji je bio Stef Kari, koji je postigao 29 poena, od čega samo 7 u drugom poluvremenu. Kevin Durent je upisao 21 poen, ali je meč završio na 1:20 pre kraja meča zbog 6 ličnih grešaka.
Kevon Luni je postigao čak 19 poena, dok je Klej Tompson stao na 17.

Centar Ratnika, Demarkus Kazins, nakon samo 4 minuta igre je napustio teren zbog povrede kvadricepsa i prve prognoze kažu da ga neće biti na terenu neko vreme.

Iskoristili su Klipersi to što su Voriorsi u jednom momentu drugog poluvremena stali sa odbranom i zasluženo, herojskom igrom stigli do brejka i istorijskog preokreta.

Sledeći meč je na programu u noći između četvrtka i petka, a domaćin će biti Klipersi.

Podelite vest: