Još jedan brejk Klipersa za produžetak serije!

Golden State Warriors LA Clippers Plej-of

Još jedan brejk Klipersa za produžetak serije!

Golden State Warriors LA Clippers Plej-of
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 25.04.2019. Foto: nba.com

Košarkaši Los Anđeles Klipersa ponovo su iznenadili ekipu Golden Stejta na gostujućem parketu i rezultatom 129:121 slavili i tako neočekivano smanjili rezulat u seriji na 3:2.

(FOTO: clipsnation.com)

Gosti iz Los Anđelesa su opet odigrali fenomenalno i predvođeni neverovatnim Luom Vilijamsom, koji je postigao 33 poena i imao 10 asistencija, od samoga starta pokazali da se neće lako predati i da imaju ogromnu želju da vrate seriju u Kaliforniju, što su na kraju i učinili.

Nije popularni Svit Lu bio jedini raspoloženi igrač kod gostiju. Pratili su ga Danilo Galinari sa 26, ponovo odlični Montrezl Herel sa 24 i sjajni Patrik Beverli sa 17 poena i čak 14 skokova! Primera radi, Beverli je imao duplo više skokova od najboljih skakača Voriorsa u ovoj utakmici – Grina i Lunija.

Ni fenomenalna napadačka partija Kevina Durenta koji je postigao 45 poena nije pomogla aktuelnom šampionu da slavi na domaćem terenu, iako je pre samoga meča bila viđena pobeda Voriorsa i završetak ove serije.

Najefikasniji u redovima Golden Stejta, uz Kevina Durenta, bio je Stef Kari sa 24, dok je Klej Tompson meč završio sa 22 postignuta poena.

Dok Rivers je skratio rotaciju na devetoricu igrača, od kojih je Džerom Robinson igrao nešto kraće od 6 minuta. Uglavnom su na parketu bili Lu Vilijams i Montrezl Herel sa trojicom startera.

Najveću prednost Klipersi su imali tokom treće četvrtine, pri rezultatu 81:66 za tim iz Los Anđelesa.

Predvođeni Kevinom Durentom, Voriorsi su rezultatski deficit prestigli u toku poslednjeg kvarata i poveli 118:117. Onda na scenu stupa, ko drugi do Lu Vilijams, koji prvo pogađa trojku uz faul Durenta, a zatim ubacuje dva izuzetno teška šuta preko istog igrača, odnosno Igudale.

Niko nije davao promil šanse Klipersima da pobede jednu utakmicu u ovoj seriji, a oni su to uradili dva puta. Šansu da izjednače rezultat u seriji imaće već u petak, kada će u Stejpls Centru pokušati da izbore sedmu utakmicu sa dvostrukim uzastopnim šampionom.

Podelite vest: